24/04/2018

Start infrastructuurwerken Olmenlaan Lichtervelde

Met de start van de infrastructuurwerken gaven burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, schepen voor ruimtelijke ordening  Els Kindt en algemeen directeur van WVI, Geert Sanders vandaag het startschot voor de aanleg van de nieuwe woonzone aan de Olmenlaan. Het project is zeer rustig gelegen vlak bij het Ontmoetingscentrum, langs een nieuw aan te leggen doodlopende straat en voorziet in woonruimte voor 27 gezinnen vlakbij het centrum van Lichtervelde.

‘Wij zijn verheugd om deze woonzone te kunnen aankondigen voor Lichtervelde. Zo geven we aan 27 gezinnen de kans om in het centrum van Lichtervelde te komen wonen, rustig gelegen en toch vlak bij het Ontmoetingscentrum en dicht bij een groenzone,’ zo leidt Ria Beeusaert-Pattyn het persmoment in.

Els Kindt licht het belang toe van wonen in Lichtervelde: ‘Er wordt een bufferstrook voorzien aan de ingang van de verkaveling, tegenover het bedrijventerrein. Groen komt er ook in de achterliggende parkzone, waar een Finse piste en speelruimte wordt aangelegd. Een fietsverbindingsas laat toe om makkelijk van de Stegelstraat naar de bestaande sociale woningen te rijden.’

Half mei starten de infrastructuurwerken en de wegen- en rioleringswerken. In september starten dan de werken voor de nutsleidingen. Eenmaal die voltooid, kan in oktober verdergegaan worden met de aanleg van de parkzone. Daarbij voorziet WVI in de landschappelijke inkleding van het waterbufferbekken in de parkzone. In de parkzone wordt een Finse piste en een speeltuin aangelegd.

De totale kostprijs van de werken wordt voorzien op 750.000 euro. De kosten zijn verdeeld tussen de gemeente en WVI, aangezien er ook uitrustingswerken voor de gemeente worden gerealiseerd binnen de verkaveling en een aantal staanplaatsen voor mobilhomes. WVI voorziet in 555.000 euro, de gemeente neemt 160.000 euro op zich en Infrax 35.000 euro.

‘Als de werken voorspoedig verlopen, hoopt WVI te starten met de verkoop van de 27 vrije kavels in het voorjaar van 2019. ‘WVI zal na de oplevering 27 betaalbare bouwkavels verkopen, waarvan 15 kavels worden bestemd voor open bebouwing en 12 kavels voor halfopen bebouwing,’ aldus Geert Sanders, algemeen directeur van WVI. ‘Het is de bedoeling startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen of tweeverdieners de kans te geven een betaalbaar stuk grond aan te kopen en met eigen aannemer en eigen architect te bouwen. Geïnteresseerde kopers kunnen zich aanmelden bij Evy Van Engelandt, promotie & verkoop E wonen [at] wvi.be (wonen[at]wvi[dot]be) T 050 36 71 71

De grootte van de kavels varieert: kleine kavels zijn tussen de 250 m² en 300 à 400 m². De meeste kavels zijn middelgroot:  rond de 450-500 m². En er zijn enkele grote kavels van 585 m², 683 m² en 994 m². Per woning kunnen 2 auto’s parkeren, hetzij als garage, als carport of als autostaanplaats. Parkeerplaats voor bezoekers is voorzien vooraan de verkaveling en achteraan, naast de parkzone.

In totaal zullen zo opnieuw 27 gezinnen een nieuwe thuis vinden in de gemeente Lichtervelde.

Tags