SSA Archery kiest Oostende als uitvalbasis voor nieuwe groei

SSA Archery kiest Oostende als uitvalbasis voor nieuwe groei
24.08.20

SSA Archery bouwt een nieuw distributiecentrum aan de John Cordierlaan op het bedrijventerrein Plassendale III in Zandvoorde (Oostende). Op termijn zorgt het bedrijf voor een bijkomende directe tewerkstelling van 10 mensen in Oostende.

Met ruim 60 jaar ervaring op de teller is SSA Archery geëvolueerd van een groothandel in sportartikelen tot een toonaangevende wereldspeler in de distributie van boogschietmateriaal en allerhande toebehoren. Deze goederen komen vanuit landen over de hele wereld en worden vanuit het distributiecentrum in Blankenberge opnieuw wereldwijd verdeeld. Vandaag wordt SSA Archery vertegenwoordigd door de tweede en derde generatie: Gerald, Axel en Walter Staelens.

“Wij willen een volledige uitrusting aanbieden tegen competitieve prijzen, zowel voor de beginnende als de competitieve schutter.”, zegt Gerald Staelens, SSA Archery. “Onze langetermijnrelatie met onze klanten en leveranciers vormt onze grootste troef. Vandaag zijn we al actief in meer dan 65 landen met ruim 30.000 actieve referenties. We focussen hoofdzakelijk op boogschieten als Olympische sport: goed voor zo’n 28 miljoen euro omzet, die tevens een sterke groei kent de laatste jaren. Zo is onze vestiging in Blankenberge te klein geworden.”

“Een nieuw distributiecentrum is een logische stap in onze groeistrategie. Zo willen we onze klanten nog beter en vlotter kunnen bedienen in de toekomst, maar ook voor onze 35 werknemers willen we een aangename werkplaats creëren met de nodige moderne faciliteiten. Het logistieke gebouw zelf zal 6.000 m² groot zijn met 5,6 kilometer aan palletstellingen en 5.000 palletplaatsen, alsook 6 voorraadliften met meer dan 22.500 liftplaatsen.”

Stad Oostende zet met het Economisch Huis sterk in op het aantrekken van groeibedrijven, zodat er extra tewerkstelling wordt gecreëerd in de Oostendse regio. “WVI werkt als ontwikkelaar en beheerder van bedrijventerreinen mee aan de economische uitbouw van de stad. Dankzij ons bedrijfsvriendelijk en -ondersteunend uitgiftebeleid spelen we hierop in”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Samen met de stad en het Economisch Huis voeren we een gedegen doelgroepenbeleid: we gidsen het juiste bedrijf naar het juiste bedrijventerrein.”

“Oostende en haar bedrijventerreinen beschikken over grote troeven”, zegt Charlotte Verkeyn, schepen van Ondernemen. “Denk maar aan de strategische ligging vlakbij de autostrade, de haven en de aanwezigheid van de luchthaven Oostende-Brugge. Met de komst van SSA Archery kunnen we in Oostende opnieuw een bedrijf verwelkomen dat van deze troeven gebruik zal kunnen maken en zal kunnen bijdragen aan onze lokale economie. Enkel voordelen dus voor beide partijen!”

Burgemeester Bart Tommelein: “Dankzij de goede samenwerking tussen Stad Oostende, Economisch Huis Oostende en WVI, konden we opnieuw een groeibedrijf aantrekken. We wensen hen veel succes bij deze nieuwe start in onze stad aan zee!”