19/04/2018

The Sewing Loft opent innovatief naaiatelier in voormalige kazerne Lissewege

Naaien is weer helemaal terug van weggeweest. Onderneemster Magali Tourain blinkt uit in ‘out-of the-box’ denken. Met ruim 6 jaar ervaring in het vak waarvan anderhalf jaar als gastnaaister voor het populaire DIY-platform La Maison Victor en als 1e Belgische lesgeefster voor het wereldbefaamde modetijdschrift Burda vertaalt ze deze trend naadloos naar een hedendaags concept ‘The Sewing Loft’.

“Door te naaien kun je je helemaal ontspannen, en de ontwerpen die je zo creëert, zijn één voor één unieke stukken. We organiseren themagebonden naailessen, maar je hebt bij ons de vrijheid te werken aan een zelfgekozen ontwerp gaande van je favoriet kledingstuk over hippe gordijnen tot een tipi tent voor in de kinderkamer. Sewing à la carte bij wijze van spreken waarbij je kunt kiezen wat je leert wanneer je het wil”, vertelt Tourain. “Je kan bij ons ook een naaimachine huren mits reservatie via onze website.”

“Zo wil ik met The Sewing Loft een ontmoetingsplaats creëren in een huiselijke sfeer die je helpt onthaasten aan de dagelijkse drukte. Deze locatie vond ik dankzij WVI in de voormalige kazerne Rademakers in Lissewege. Troeven zijn de wijde omgeving van Brugge, vlot bereikbaar met de wagen alsook met de fiets en de uitstraling van het gebouw.”

“Naast creatieve workshops en naailessen, kunnen mensen er ook terecht in onze bijzondere stoffenwinkel. Zo kunnen ze meteen aan de slag met hun favoriete stof. Uiteraard kan je ook online een kijkje nemen via de http://thesewingloft.be. Vanaf 2 mei openen we de deuren en kan je telkens van woensdag tot zaterdag terecht in The Sewing Loft met op donderdagavond een open naaitafel”.