07/12/2016

Revitalisering bedrijventerrein Noord-Ede Bredene

WVI zal in opdracht van de gemeente Bredene het openbaar domein van het bedrijventerrein Noord-Ede zone Steenbakkerijstraat heraanleggen. De vereiste beeldkwaliteit van het bedrijventerrein voldoet niet langer aan de verwachtingen en een revitalisering van het bedrijventerrein is noodzakelijk. Hiervoor kunnen WVI en de gemeente Bredene rekenen op de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

WVI en de gemeente Bredene dienden hiervoor een subsidiedossier in bij Vlaanderen voor de heraanleg van het openbaar domein, meer bepaald de zijbermen van de Steenbakkerijstraat. De strook openbaar domein tussen de rooilijn en de wegenis zal worden heraangelegd. Bestaande opritten zullen behouden blijven, niet aangelegde opritten zullen worden aangelegd. Tussen de opritten wordt een grasstrook met bomen voorzien, beschermd door halve bollen. Op enkele plaatsen zal verharding plaats maken voor gras met bomen. Het bedrijventerrein wordt ook voorzien van het bewegwijzeringssysteem BISY dat WVI op haar bedrijventerreinen installeert. 

85% van de werken voor de heraanleg (150.000 EUR) zullen door Vlaanderen worden betaald, de resterende 15% zullen door de gemeente Bredene (26.400 EUR) worden gefinancierd. WVI zal de werken coördineren.

De aanbesteding zal in december 2016 worden gepubliceerd, de werken voor de heraanleg zullen in het voorjaar 2017 worden uitgevoerd. Vanuit het team parkmanagement zal WVI de bedrijven stimuleren om hun groen- en omgevingsaanleg op privaat domein in de tussentijd ook onder handen te nemen, om zo de totale beeldkwaliteit van het bedrijventerrein weer op een hoog niveau te brengen.

WVI hecht immers veel belang aan de ruimtelijke kwaliteit van haar bedrijventerreinen. Een goed verzorgd openbaar domein is belangrijk en biedt mede garantie voor de aantrekkelijkheid naar klanten en werknemers toe alsook voor de waardevastheid van alle eigendommen op het bedrijventerrein. Om het behoud van deze kwaliteit te verzekeren, heeft WVI technisch parkmanagers in dienst die op regelmatige basis ter plaatse een bezoek brengen, het terrein grondig controleren en toezicht houden.