07/02/2008

Regionale vergaderingen milieu : samenwerkingsovereenkomst 2008-2013

Eind februari organiseert wvi, i.s.m. de Provincie West-Vlaanderen, opnieuw een reeks regionale vergaderingen voor de gemeentelijke milieu-, natuur- en duurzaamheidsambtenaren, alsook voor de voor deze materies bevoegde schepenen. Het thema van deze info-vergaderingen is de nieuwe “Samenwerkingsovereenkomst 2008-13 : milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling”.  

De samenwerkingsovereenkomst is een vrijwillige overeenkomst die de gemeente afsluit met de Vlaamse overheid op vlak van milieu. In ruil voor het uitvoeren van een aantal taken krijgt ze financiële en inhoudelijke ondersteuning van de Vlaamse overheid. De gemeente kan zelf kiezen welke onderdelen of thema van de overeenkomst ze tekent en welke ambitieniveaus ze wenst te behalen. 

Met de regionale info-vergaderingen wil wvi verdere toelichting geven bij de verschillende onderdelen van de overeenkomst en bij de ondersteuning die wvi aan de gemeenten kan bieden. Alle betrokken ambtenaren en schepenen ontvangen eerstdaags een persoonlijke uitnodiging met vermelding van data en locatie.

Tags