08/12/2016

Opening nieuwe woonwijk Burgemeester Mahieuplein in Poperinge

Een nieuwe woonwijk in Poperinge, genaamd naar voormalig burgemeester Mahieu, is plechtig geopend in het bijzijn van de weduwe van de burgemeester.

De verkaveling is een gemengd sociaal woonproject. WVI staat in voor de realisatie van 18 sociale kavels die te koop zullen worden aangeboden aan particuliere kopers die er zelf een woning willen bouwen met een aannemer en architect naar keuze zijn. Ook zijn er twee groepswoningbouwprojecten voorzien. Naast de 6 koopwoningen die de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak zal bouwen en verkopen, zal De Mandel er ook een sociaal huurproject voorzien met een 12-tal huurwoningen. Door het combineren van verschillende segmenten binnen éénzelfde project kan een goede sociale mix nagestreefd worden.

Een ander sterk punt van het project is de publieke doorwaadbaarheid van het geheel voor fietsers en voetgangers. Via fiets- en voetgangerspaden sta je zo in de Koestraat of via het brugje over de beek aan de school of de nieuwe Colruyt.

Het autoverkeer wordt ontsloten via de Casselstraat, maar we voorzien 3 garagewegen waardoor het centrale plein maximaal van auto’s en garagepoorten gevrijwaard wordt wat de bespeelbaarheid van het plein, de interactie tot het plein vanuit de woningen en de beleving van het hele project ten goede komt. Binnen het project  werd een stedelijke dichtheid van minstens 25 woningen per hectare nagestreefd.
Via de garagewegen wordt een sterke woonkwaliteit gecreëerd op een beperkte perceelsoppervlakte. Tevens werd er ook ingezet op een hoogkwalitatieve afwerking met veel groen en kwaliteitsvolle materialen. Er werd binnen het project ook ruimte voorzien voor een personeelsparking voor boekhoudkantoor Quartus. 

Tags