02/09/2008

Lokaal bedrijventerrein Waregem-Transvaal in verkoop.

Op de oude site van Textielbedrijf Sofinal aan de Windhoek te Waregem realiseert wvi een lokaal bedrijventerrein "Transvaal". De twee voornaamste fabrieksloodsen konden worden behouden en heringericht als bedrijfsverzamelgebouw met 9 privatieve modules. Op het bedrijventerrein zijn ook 11 percelen industriegrond te koop. Bij de herinrichting van het publieke gedeelte van de site werd veel aandacht besteed aan kwaliteitsvolle en duurzame architectuur.

Vanuit het besef dat efficiënter ruimtegebruik op bedrijvenzones op korte termijn een belangrijke bijdrage kan leveren aan het schaarsteprobleem heeft wvi het concept “bedrijfsverzamelgebouw” uitgewerkt. Bedoeling is om kleinere bedrijven die een beperkte oppervlakte zoeken (360 tot 540m²) samen, doch in aparte modules in één gebouw te kunnen huisvesten. De modules zijn dus privatief, de collectieve ruimtes blijven in mede-eigendom. Vaak gaat het om kleine, minder ruimtebehoeftige bedrijven die zich moeten herlokaliseren naar een bedrijventerrein. Dit type bedrijven neemt toe, terwijl het aanbod bedrijfsruimte beperkt blijft.

 

De bouwwerken op Transvaal zijn deze zomer afgerond. De afwerking van de wegenis, aanleg van het middenplein en van de groenvoorzieningen is volop bezig. Deze laatste zullen onder de noemer van parkmanagement collectief worden beheerd. De verkoopsprocedure is lopende. Kandidaat-kopers krijgen in oktober een perceel of bedrijfsmodule toegewezen. De eerste ingebruikname wordt gepland in het voorjaar van 2009