Kokelarestraat creëert extra woongelegenheid in groene long Izegem

Kokelarestraat creëert extra woongelegenheid in groene long Izegem
13.05.19

Op een boogscheut van de groene long van Izegem ontwikkelt WVI samen met de stad extra woongelegenheid. Het nieuwe woonproject langs de Kokelarestraat, tussen huisnummer 74 en 100, telt 26 bouwloten die variëren van  220 m² tot 719 m². “Het woonproject wordt een mix van hedendaagse architectuur met een mengeling van verschillende woontypologieën die diverse bewoners zal aantrekken”, zegt burgemeester Bert Maertens.

Zowel jonge gezinnen als senioren kunnen er gading vinden: van rijwoningen over koppelwoningen tot vrijstaande en patiowoningen. Bovendien kunnen op alle bouwloten ook nieuwe woonvormen zoals zorgwoningen of kangoeroewoningen gerealiseerd worden, en op twee bouwloten zelfs een duowoning: twee gekoppelde huizen op één bouwgrond.

De inplanting van de woningen op de bouwpercelen is zorgvuldig uitgekiend, zodat elke woning een  optimale zonoriëntatie kent voor de tuin. Daarenboven geniet elk dak van een optimale oriëntatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook de voortuinzones werden onder de loep genomen: zo kan er in de voortuin een lage voortuinberging naast de oprit gerealiseerd worden waar zowel een vuilnisberging of fietsenstalling (met oplaadpunt voor elektrische fietsen buiten het woongebouw) als een kastelement voor het leveren van pakjes kunnen voorzien worden.

Om een rustig en harmonieus straatbeeld te creëren, werd bovendien een kleurenprofiel voor de afwerkingsmaterialen vastgelegd via de verkavelingsvoorschriften. Bij het ontwerp van het openbaar domein werd ook de nodige aandacht besteed aan voldoende parkeerplaatsen, waterberging alsook het realiseren verbindingen voor de trage weggebruikers tussen de Eiken-, Espen-, Kokelare- en Boomgaardstraat.

In de eerste fase realiseert WVI 26 bouwpercelen waarvan er 9 langs de Kokelarestraat liggen en de overige ligt tussen Boomgaardstraat en de Eikenstraat.  Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan. In een tweede fase zullen er op de centrale bouwstrook een 10-tal rijwoningen gerealiseerd worden. Deze bouwstrook zal tijdens de ontwikkeling van de eerste fase dienst doen als tijdelijke werfplaats voor de vele bouwaannemers, zodoende de overlast voor de buurt te beperken.

“Eind februari zijn de werken gestart voor de aanleg van het nieuwe woonproject Kokelarestraat. Als we de huidige timing kunnen aanhouden, hopen we te starten met de verkoop van de loten in het najaar 2019”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers, kunnen zich reeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via https://www.wvi.be/aanbod/wonen.