Gemeente Wielsbeke organiseert bewonersvergadering over bedrijven- en dienstenzone Lobeek

Gemeente Wielsbeke organiseert bewonersvergadering over bedrijven- en dienstenzone Lobeek
02.03.18

Langs de N382 in Wielsbeke realiseert WVI in samenwerking met de gemeente de bedrijven- en dienstenzone Lobeek. Met deze nieuwe ontwikkeling, die een oppervlakte van circa 8 hectare beslaat, wordt er ruimte gecreëerd voor kantoren, diensten en op handel gerichte kleinschalige bedrijvigheid. Gelet op de nabijheid van de woonomgeving, krijgt de bedrijven- en dienstenzone een open structuur met veel groen. In combinatie met een kwalitatieve architectuur van de bedrijfsgebouwen, moet dit ervoor zorgen dat de zone een graduele overgang gaat vormen tussen de grootschalige bedrijfsgebouwen ten zuiden van de N382 en de woonkern van Wielsbeke.

Midden maart wordt gestart met de aanleg van de infrastructuur en de omgevingswerken. Om te kunnen inspelen op de vragen en bezorgdheden rond deze toekomstige ontwikkeling, organiseerde de gemeente Wielsbeke gisterenavond een infovergadering voor haar bewoners en geïnteresseerden. “We willen transparant communiceren naar onze burgers”,  zegt burgemeester Jan Stevens.

Door WVI werden de plannen voor de ontwikkeling van het gebied toegelicht. Namens Studiebureau Demey, de ontwerper van de infrastructuur, gaf zaakvoerder Filip Demey een toelichting van de infrastructuurwerken. Specifieke aandacht werd daarbij besteed aan de maatregelen die genomen worden in de Lobeekstraat, waar de toegangsweg van de bedrijven- en dienstenzone zal worden voorzien. Tot slot werden de resultaten van het archeologisch onderzoek, dat voorafgaand aan de ontwikkeling werd uitgevoerd in het gebied, gepresenteerd door Bart Bartholomieux van Monument Vandekerckhove.

Op 9 mei 2018 organiseren WVI en de gemeente Wielsbeke een infovergadering voor geïnteresseerde kandidaat-kopers. Bedrijven die interesse hebben om zich in het gebied te vestigen, kunnen vrijblijvend contact opnemen via ondernemen@wvi.be of op 050 36 71 71.