EVENT | Investment cases in solar energy - 10.02.2020

EVENT | Investment cases in solar energy - 10.02.2020
23.01.20

Middelkerke is op 10 februari 2020 gastgemeente voor het Solarise Network Event met als thema 'Investment cases in solar energy'. Het Europees project SOLARISE in het programma 2 Zeeën gaat na hoe zonne-energieprojecten breed kunnen uitgerold worden in residentiële en openbare gebouwen, met de klemtoon op historisch erfgoed. Zo ondersteunt Solarise de EU-doelstelling om tegen 2020 minstens 20 procent van het energieverbruik uit hernieuwbare energiebronnen te halen.

Naast Middelkerke, hebben ook partners uit Vlaanderen, Nederland, Engeland en Noord-Frankrijk demonstratieprojecten ontwikkeld die ze graag voorstellen tijdens dit netwerkmoment. Na afloop wordt er een bezoek gebracht aanhet politiekantoor van Middelkerke dat voorzien is van zonnepanelen in combinatie met een gebouwbeheersysteem.

Dit event gaat door in het Engels. 

PROGRAMMA

13h40   Introduction Middelkerke
14h00   Solar technology on business parks | WVI - Evelien Bolle
14h20   Solar power for communities, by communities | Beauvent - Stefaan Soenen
14h40   ASTER: Access to sustainability for tenants through energy effective retrofit | VVH Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen vzw - Björn Mallants
15h00   Solar technology on schools in the city of Fourmies | City of Fourmies - Arpan Duta
15h20   Solar pilots on social housing blocks of flats | Brighton & Hove City Council - Dan Goodchild
15h50   Coffee Break
16h30   On-site visit: solar PV combined with a building energy management system | Police station of Middelkerke

MEER INFO & INSCHRIJVEN

De eventwebsite met het programma, registratiemogelijkheid en de locatie vind je via volgende link: https://7d7fo5n.momice.events

CONTEXT

Middelkerke zet binnen het SOLARISE-project in op zonne-energie op de site van de Groenhagemolen in Leffinge, die beschermd is als erfgoed. Het is de bedoeling om de door zonnepanelen opgewekte energie zoveel mogelijk op de site zelf te gebruiken, bijvoorbeeld voor laadpunten en straatverlichting. WVI heeft de gemeente Middelkerke begeleid om in het Europese project Solarise te stappen. Europese samenwerking stelt gemeenten in staat om vernieuwende kwaliteitsprojecten te realiseren die anders misschien onhaalbaar zouden blijven.