Eerste individuele bedrijfspanelen op bedrijvenzones Lichtervelde

Eerste individuele bedrijfspanelen op bedrijvenzones Lichtervelde
06.07.18

Op donderdag 5 juli 2018 werden in Lichtervelde de eerste individuele bedrijfspanelen in gebruik genomen. Deze panelen wijzen de weg naar elk bedrijf op de bedrijvenzones van Lichtervelde. Gedurende de maand mei werden er individuele bedrijfspanelen geplaatst op de bedrijvenzones Mortelput, Kwakkel en Stegen Akker. Op die manier implementeert WVI, in samenwerking met het gemeentebestuur Lichtervelde, een uniform bewegwijzeringssysteem op haar bedrijventerreinen.

Uniform bewegwijzeringssysteem voor de bedrijvenzones
De panelen, die qua vormgeving aansluiten bij het globale bewegwijzeringssysteem, worden aan de toegang van het perceel geplaatst. Op het paneel staan de bedrijfsnaam, huisnummer en zone vermeld waarin het bedrijf gelegen is. De kleur van het paneel is afhankelijk van de bedrijfszone; dit om een uniforme beeldkwaliteit te garanderen.

Onderdeel van bedrijventerreinmanagement
Deze individuele bedrijfspanelen zijn een van de maatregelen die kaderen in de uitrol van een bedrijventerreinmanagement (BTM) in Lichtervelde. Via BTM streven we naar een duurzaam beheren van de bedrijventerreinen. Samen met de gemeente Lichtervelde en de bedrijven, zet WVI hierbij in op volgende acties: optimaliseren van de beeldkwaliteit (groenaanleg, gezamenlijk groenonderhoud, parkeergelegenheid…), eco-efficiëntie (afvalstromen, warmtenet), groepsaankopen, duurzaam woon-werkverkeer en bevorderen van de onderlinge communicatie.

Verdere inlichtingen
Els Kindt, schepen van bedrijventerreinen, 0473 55 41 66, els.kindt@lichtervelde.be
Roos Vanwalleghem, schepen van lokale economie, 0486 38 45 01, voorzitter@ocmwlichtervelde.be
Katrien Vancraeynest, dienst economie, 051 72 94 33, economie@lichtervelde.be
Marianne Vancleemput, verantw. bedrijventerreinbeheer WVI, 050 36 67 80, m.vancleemput@wvi.be