Denkcafé voor Kwartier 51 in Sijsele

Denkcafé voor Kwartier 51 in Sijsele
27.06.18

Op maandag 25 juni 2018 kwam een aantal inwoners, ondernemers, start-ups, creatievelingen en sportievelingen bijeen op de terreinen van de kazerne in Sijsele. De site van Kwartier 51 wordt ook wel de Wijk van de Toekomst genoemd. Samen met de burgemeester van Damme, de heer Joachim Coens, de ontwerpers van OTO/ Ziegler Branderhorst en WVI, boog de groep zich over de plannen en bezocht een paar loodsen. De ruimte is op zijn minst inspirerend te noemen, dat was op te maken uit de reacties van sommige bezoekers.

De avond werd verdergezet tijdens een denkcafé in de Cultuurfabriek van Sijsele. Tijdens een gemoedelijk gesprek kreeg elk van de deelnemers de kans om zijn visie op het terrein te delen en de voorlopige plannen te toetsen aan de werkelijkheid van werken, wonen en ontspannen in Sijsele. De ontwerpers benadrukten dat de site vooral heel veel ruimte en mogelijkheden biedt. Het terrein leent zich ideaal voor zowel bedrijvigheid en wonen, als voor creatief ondernemerschap, voor natuur en recreatie, voor sport en events. Een coworking space in Sijsele city - waarom niet? Dat was de teneur.

Mogelijkheden mee creëren, daar zijn de deelnemers van het denkcafé duidelijk op gebrand. En laat dat nu net zijn waar de WIJK VAN DE TOEKOMST in Sijsele op zit te wachten.

Ben je ondernemer, creatieveling, organisator, start-up, producer en heb ook jij een plan voor de toekomst van Kwartier 51?
Laat het ons weten via: info@kwartier51.be