21/11/2016

De Vloei grijpt net naast Grote Prijs Toekomstige Generaties

De duurzame wijk de Vloei werd verkozen tot één van de 12 finalisten voor de Grote Prijs Toekomstige Generaties 2016, maar greep op 16 november net naast de hoofdprijs. De Grote Prijs laat het publiek kennis maken met initiatieven die erin slagen om de principes van duurzame ontwikkeling toe te passen in hun dagelijkse werking en die daardoor een voorbeeld vormen voor de rest van de maatschappij.

De Vloei wil een voorbeeld zijn voor andere Belgische gemeenten inzake aangepast woonbeleid. Het plan voor de duurzame wijk De Vloei werd opgesteld door WVI op initiatief van de stad Ieper in nauwe samenwerking met meerdere partners en burgers. Het doel van het project is om mensen met verschillende woonwensen toe te laten een huis of appartement te kopen of te huren en sociale cohesie te creëren in een groen en duurzaam kader. Tijdens de kennismakingsronde met de finalisten van de Grote Prijs Toekomstige Generaties was er veel interesse in de Vloei.

PermaFungi, een stedelijke landbouwproject voor paddestoelenkweek in Brussel, werd uitgeroepen tot winnaar van de negende Grote Prijs van de Toekomstige Generaties 2016. De publieksprijs ging naar de Brusselse vzw Straatverplegers.