Cras Woodgroup breidt uit op bedrijventerrein Plassendale III in Oostende

Cras Woodgroup breidt uit op bedrijventerrein Plassendale III in Oostende
18.01.18

Cras Woodgroup, met hoofdzetel te Waregem,  breidt uit op industriezone Plassendale III in Oostende. De wortels van het familiebedrijf gaan reeds terug tot 1878, zodat de houtgroep zich dit jaar mag opmaken voor zijn 140 jarig bestaan. Momenteel staat met CEO Frédéric Cras de vierde generatie van de familie aan het roer. “De in al die jaren opgebouwde kennis zit vervat in elk van de producten van Cras en vormt de basis van onze service.”

Cras heeft een eigen importafdeling, een uitgebreid productieapparaat en een distributienetwerk van ondertussen zestien eigen vestigingen, Cras woodshops genaamd. Die zijn gevestigd in Waregem, Brugge, Oostende, Antwerpen, Herenthout, Beringen, Merelbeke, Relegem, Trazegnies, Dottenijs, Heule, Halen, Manhay, Latinne, Bierghes en Poperinge. “Deze vestigingen zijn er voor houtvaklui en consumenten die op zoek zijn naar duurzame oplossingen voor hun houtproject”, vult Frédéric Cras aan.

De ontwikkeling van de WVI-industriezone Plassendale III krijgt zo opnieuw een boost. Momenteel zijn reeds 17 bedrijven gevestigd op Plassendale III dat in hoofdzaak bestemd is voor regionale bedrijven, maar er is ook beperkte ruimte gereserveerd als dienstenzone. Op sommige stukken grond is al een optie genomen door bestaande bedrijven die in de toekomst willen uitbreiden.

Ondernemers die interesse hebben in een perceel, kunnen contact opnemen met WVI via 050 36 71 71 of ondernemen@wvi.be.