27/06/2008

BISY-project goedgekeurd

BISY staat voor Bedrijven Informatie en Signalisatie sYsteem. Met het project willen Leiedal en wvi de dienstverlening aan bedrijven en bezoekers verhogen, het beheer van de bedrijventerreinen optimaliseren en de mobiliteit op en rond de terreinen verbeteren. Dit doel wordt bereikt door gebruik te maken van een intelligent bewegwijzeringsysteem op basis van accurate informatie m.b.t. de bedrijven.

Daartoe zal een centrale bedrijvendatabank gerealiseerd worden met informatie over en locatie van de bedrijven op de terreinen van beide intercommunales. De gegevens, die steeds actueel blijven, zullen consulteerbaar zijn via een gezamenlijke website en via de infozuilen op de terreinen.

De bedrijvendatabank zal niet alleen als bron dienen voor de bewegwijzering maar kan ook voor andere parkmanagementactiviteiten gebruikt worden zoals bijvoorbeeld de controle op de CO2-neutraliteitverplichting van de bedrijven.

BISY komt in aanmerking voor Europese financiering binnen Doelstelling 2, een Europees programma op Vlaams niveau. Het project heeft een duurtijd van 24 maanden vanaf 1 oktober 2008.#39;calibri','sans-serif'">