22/12/2008

Bewegwijzering op de wvi bedrijventerreinen gestart in Tielt en Izegem

Wvi heeft de taak op zich genomen om op bedrijventerreinen een uniforme bewegwijzering uit te werken en te onderhouden. Hiermee komt ze tegemoet aan de vragen van bedrijven die ofwel moeilijker te vinden zijn of vaak de weg moeten uitleggen. Met het uniforme concept wil wvi ook een einde maken aan de vele verschillende systemen die er momenteel bestaan en wenst ze de bedrijventerreinen op te waarderen. 

Met het nieuwe concept wordt een zonering op het terrein ingevoerd, zone A1, A2, B1 … Deze alfanumerieke codes zijn voor alle chauffeurs duidelijk, ook de internationale chauffeurs. Op het bedrijventerrein worden borden geplaatst die aanduiden hoe je moet rijden om de verschillende zones te bereiken. De gevestigde bedrijven geven in hun correspondentie steeds hun zone op, waardoor de chauffeur vanaf de ingang van het bedrijventerrein geleid wordt naar het bedrijf waar hij moet zijn.

In Tielt noord en Izegem noord zijn deze aanwijsborden geplaatst. Ook de andere bedrijventerreinen in beheer van wvi worden in de loop van deze legislatuur geïmplementeerd.

 

De volgende stap in uitvoering is het plaatsen van een totem aan de hoofdingang, waardoor deze benadrukt wordt en als het ware een identiteit geeft aan het bedrijventerrein.

Daarnaast wordt er ook een infozone voorzien weg van het rijvak. Hier kan een zoekende chauffeur de zone terugvinden op de computer met touchscreen. De opbouw van de databank in de computer is opgenomen in het project BISY. Dit project loopt van 2008 – 2010 en wordt financieel ondersteund door Vlaanderen en Europa.