27/03/2018

Bellerochelaan creëert extra woongelegenheid in hartje Oudenburg

Met de start van de infrastructuurwerken gaven burgemeester Ignace Dereeper, Geert Sanders (WVI) en Eric De Keyser (De Mandel) het officiële startschot voor een nieuw woonproject langs de Ettelgemsestraat in Oudenburg. Deze nieuwe verkaveling met zowel sociale huurwoningen en sociale kavels, maar ook koopwoningen heeft een oppervlakte van bijna 3 hectare. Zo wordt er opnieuw extra woongelegenheid gecreëerd voor 76 gezinnen.

Stad Oudenburg zet volop in op extra woongelegenheid. Het eerstvolgende woonproject Bellerochelaan wordt gerealiseerd naast het woonzorgcentrum Riethove, vlakbij het stadscentrum van Oudenburg. Sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel, projectontwikkelaars Novus, Danneels en WVI hebben intensief samengewerkt voor de opmaak van het inrichtingsplan van de totale projectsite. In totaal worden samen 76 woonentiteiten gerealiseerd. Zo zal WVI 16 sociale bouwkavels op de markt brengen, De Mandel 38 sociale huurwoningen, Novus 12 koopwoningen en Danneels 10 koopwoningen. Voor de realisatie van het sociaal woonproject werden de nodige subsidies aangevraagd bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).

“Deze maand hebben we eindelijk het startschot kunnen geven voor de weg- en rioleringswerken. Als alles volgens planning verloopt, hopen we in het voorjaar 2019 te starten met de verkoop van de sociale kavels”, besluit Geert Sanders, algemeen directeur WVI. Binnen het woonproject realiseert WVI 16 kavels voor halfopen bebouwing die variëren van 339 m² tot 596 m². Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich reeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een sociale kavel via www.wvi.be/aanbod/wonen. Voor een sociale huurwoning kan men terecht bij bouwmaatschappij De Mandel via www.mandel.be. Meer info over de koopwoningen kan worden nagelezen via www.novus-projects.be of www.danneels.be.

“Er zijn heel wat woonprojecten in realisatie  in onze stad, maar ook nog heel wat in de pijpleiding waaronder de Westkerkse Pardoenstraat en Blekerijstraat dat samen met WVI en de sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel zullen worden gerealiseerd”, vult burgemeester Ignace Dereeper aan. “De ontwerpen voor beide woonprojecten zijn zo goed als klaar en creëren in totaal zo’n 72 woonentiteiten. De verkavelingsaanvraag wordt momenteel voorbereid.”

 

Tags