10/09/2007

Aanbod wvi-bedrijfslocaties gaat on-line

Vandaag wordt in Duinkerke “GoGis” aan de pers voorgesteld. Deze realisatie kadert in een groter geheel van grensoverschrijdende samenwerking tussen de West-Vlaamse Intercommunale (wvi), het Franse Agence d’urbanisme et de développement de la région Flandre-Dunkerque (AGUR) en de Provincie West-Vlaanderen. GoGis is het zichtbare en voor iedereen toegankelijke resultaat van een grensoverschrijdend geografisch informatiesysteem. Het omvat 2 luiken : het raadplegen van socio-economische gegevens in de grensstreek en het opzoeken van alle beschikbare bedrijfslocaties in het werkingsgebied van wvi en AGUR.

  

Via GoGis kan wvi voor het eerst het complete aanbod aan bedrijventerreinen digitaal en up-to-date in beeld brengen. Voor elk bedrijventerrein binnen het werkingsgebied is informatie beschikbaar tot op perceelsniveau: van cijfergegevens tot het on-line inzoomen op kaart en/of luchtfoto. Wvi biedt hierdoor aan de gemeenten alsook aan de individuele bedrijfsleider of particulier een handig werkinstrument aan.

 

Het GoGis-project startte in 2004 en werd mede met Europese steun gefinancierd. Het betekent een belangrijke meerwaarde voor de hele grensoverschrijdende regio. De sociaal-economische realiteit aan beide zijden van de landsgrens wordt op een uniforme wijze in beeld gebracht én ter beschikking gesteld van alle actoren van het Grensoverschrijdend Platform West-Vlaanderen-Flandre-Dunkerque, hun partners en het brede publiek.