9 Bouwloten vormen sluitstuk woonproject Galgeveld in Sint-Joris

9 Bouwloten vormen sluitstuk woonproject Galgeveld in Sint-Joris
16.07.21

Beernem groeit elk jaar. WVI en de gemeente Beernem lanceren in deelgemeente Sint-Joris de verkoop van de laatste 9 bouwloten in het nieuwe woonproject tussen het Galgeveld en de Sint-Jorisstraat. “Voor een dorp als Sint-Joris is het belangrijk dat we blijvend een betaalbaar woonaanbod kunnen aanbieden”, zegt burgemeester Jos Sypré. “Zo willen we startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen en tweeverdieners de kans geven om in eigen gemeente te blijven wonen.”

Met 9 extra bouwloten ondergaat het woonproject Galgeveld zijn finale transformatie. Binnen het projectgebied realiseerde Vivendo al de bouw van 36 sociale woongelegenheden: 24 koopwoningen en 12 huurwoningen. Vandaag vormen de 9 extra bouwloten het sluitstuk van de woonuitbreiding in het Galgeveld. “8 bouwkavels zijn bestemd voor halfopen bebouwing en 1 voor gesloten bebouwing”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “De oppervlakte van de bouwkavels varieert tussen 250m² en 478m².

Bovendien vind je alle noodzakelijke voorzieningen in de buurt: van basisschool, slager, bakker, winkels tot ontspanningsmogelijkheden. Sint-Joris kent ook een vlotte aansluiting met grote verbindingswegen zoals de E40 Brussel/Oostende en het station van Beernem.

“Door het clusteren van telkens 2 woningen rond een centraal binnenpleintje springen we zuinig om met de ruimte en bieden we voldoende privacy aan de bewoners. Bovendien is de inplanting van de woningen op de bouwpercelen zorgvuldig uitgekiend, zodat elke woning een optimale zonoriëntatie kent of specifieke inplantings- en bouwvoorschriften voor een kwalitatieve buitenruimte. Om het regenwater maximaal op te vangen en te laten infiltreren in de grond is een bufferwadi voorzien. Dankzij een gravitaire afloop wordt het water op natuurlijke wijze afgevoerd van hoog naar laag. Zo stroomt het water automatisch naar de gracht langs de Sint-Jorisstraat.”

“Dankzij een vlotte en goede samenwerking met projectpartners WVI en Vivendo werd het voormalige voetbalterrein in het landelijke Sint-Joris omgetoverd tot een hedendaags woonproject”, besluit burgemeester Jos Sypré. “Een voorbeeld van een bruisende deelgemeente waar er een gezellige sfeer heerst en waar mensen elkaar nog kennen, ontmoeten en samenleven in harmonie”.

Droom je van een eigen woning? Op een rustige en landelijke locatie? Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan ben je bij WVI aan het juiste adres! Op onze betaalbare kavels bouw je zelf met een architect en aannemer naar keuze jouw droomwoning!  Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/inschrijven-op-wachtlijst. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor het digitaal infomoment op woensdag 18 augustus 2021 om 19u00.

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen@wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via https://www.wvi.be/aanbod/wonen/beschikbare-bouwgronden .