26/11/2015

15 jaar WinVorm

Op 24 november 2015 ging de lustrumbijeenkomst WinVorm 15 jaar door, een organisatie van WVI samen met de provincie West-Vlaanderen, Leiedal, Team Vlaams Bouwmeester en de Vlaamse Landmaatschappij. In het tot de nok gevuld ontmoetingscentrum De Schouw te Lichtervelde is samen met alle West-Vlaamse gemeentebesturen en genodigden het 15 jarig bestaan van WinVorm gevierd.

Door de 5 partners is tevens het engagement genomen om de aandacht voor ruimtelijke kwaliteit blijvend scherp te zetten voor de toekomst.

Een reeks gastsprekers formuleerden op gevatte wijze hun visie over de toekomst op maatschappelijke uitdagingen. Tegelijkertijd is de eerste WinVorm-kaart voor West-Vlaanderen gepresenteerd. Deze kaart bundelt 100 inspirerende projecten van publieke opdrachtgevers uit de periode tussen 2000 en 2015. Naast een analoog exemplaar van de kaart, zal binnenkort een digitale versie te raadplegen zijn op www.winvorm.be. Deze selectie van realisaties op het terrein laat hierbij zien dat de zorg voor ruimtelijke kwaliteit in West-Vlaanderen geen loze ambitie is. Met de kaart in de hand wordt de bezoeker meegenomen op een boeiende ontdekkingstocht langsheen inspirerende projecten in alle 64 gemeenten van West-Vlaanderen.

Tenslotte werden er ook 5 bijzondere projecten genomineerd als laureaat Winvorm, gerealiseerd door 5 gedreven gemeentebesturen:

  • de kunstkerk Bossuit van Avelgem
  • de dorpskernvernieuwing van Ingelmunster
  • het administratief centrum van Lo-Reninge
  • de Poelbergsite van Tielt
  • de parkbegraafplaats van Vleteren