Ruimtelijke planning

Dag van de Architectuur - 17.10.2021

Op zondag 17 oktober kan je over heel Vlaanderen en Brussel projecten bezoeken tijdens de Dag van de architectuur, een organisatie van het Vlaams Architectuurinstituut.

Colloquium ‘Architectuur in transit' - 15.10.2021

Op vrijdag 15 oktober 2021 vindt het colloquium ‘Architectuur in transit’ plaats in de Grote Post in Oostende. 

Onder het thema ‘in transit’ vinden verschillende lezingen plaats waaruit u een selectie naar eigen keuze kunt maken.

West-Vlaamse partners gaan voor negentiende keer op zoek naar ontwerpers via ‘Oproep WinVorm’

Via ‘Oproep WinVorm’ gaan de Provincie, de intercommunales WVI en Leiedal en de Vlaams Bouwmeester op zoek naar ontwerpers voor verschillende opdrachten van lokale besturen.

WinVorm inspireert, ook in 2021

WinVorm deed pionierswerk om ruimtelijke kwaliteit op de agenda te plaatsen in West-Vlaanderen. 

Ook als volwassen millennial blijft WinVorm inspireren met haar lezingenreeks. Dit jaar worden thema’s geserveerd die gerelateerd zijn aan WinVorm-realisaties. Visionaire sprekers willen uitdagen.

West-Vlaamse partners gaan voor achttiende keer op zoek naar ontwerpers via ‘Oproep WinVorm’

Via ‘Oproep WinVorm’ gaan de Provincie West-Vlaanderen, de intercommunales WVI en Leiedal en de Vlaams Bouwmeester opnieuw op zoek naar ontwerpers voor verschillende opdrachten van West-Vlaamse lokale besturen.

Drie opdrachten
Voor deze editie zijn er drie opdrachten:

Eerste West-Vlaamse overlegplatform omgevingshandhaving groot succes

Handhaving vormt het sluitstuk van elke regelgeving. Zonder het inzetten op handhaving bestaat de kans dat het gekozen beleid dode letter blijft. Gemeenten vormen dan ook een belangrijke actor in de totstandkoming van een daadkrachtige omgevingshandhaving en bij het uittekenen van een handhavingsbeleid inzake milieu en ruimtelijke ordening.

20 jaar WinVorm

20 jaar geleden startte WinVorm (West-Vlaanderen in Vorm) aan een missie: ruimtelijke kwaliteit op de agenda plaatsen in West-Vlaanderen. De Provincie West-Vlaanderen, de intercommunales Leiedal en WVI, het team Vlaams Bouwmeester en de Vlaamse Landmaatschappij sloegen hiervoor de handen in elkaar.

Nieuwe website gelanceerd

Gratis digitale WinVormsessie op 1 december 2020!

WinVorm trakteert op 1 december met een tweede gratis onlinesessie.

Joachim Declerck van Architecture Workroom Brussels komt spreken over ‘De grote verbouwing: de projecten voor de volgende 10 jaar!’

Stem de nieuwe Ingelmunsterse dorpsbrug naar eeuwige roem

De nieuwe Ingelmunsterse dorpsbrug is genomineerd voor de Publica Awards in de categorie 'Urban development, Infrastructure & Mobility'. De brug vormt één van de sluitstukken van de ambitieuze dorpskernvernieuwing die WVI mee heeft vormgegeven.

Je omgeving in Corona-tijden: WinVorm zoekt foto's!

Onze wereld ziet er momenteel helemaal anders uit! We roepen alle WinVorm-deelnemers op om dit vast te leggen op beeld.

Bezorg ons jouw foto’s die getuigen welke invloed de coronamaatregelen hebben op je eigen buurt, gemeente, omgeving,.. en waarin het verschil met niet-coronatijden duidelijk merkbaar is.

Nieuwe Oproep WinVorm wordt binnenkort gepubliceerd

Sta je met jouw lokaal bestuur of overheid voor de moeilijke zoektocht naar een ontwerper? Wil je een extra (kwaliteits)toets inbouwen voor jouw (bouw)project? Of wil je de rompslop vermijden om zelf procedures op te zetten voor publicatie en selectie?

Abonneren op Ruimtelijke planning