Ondernemen

Vernieuwd bedrijventerrein De Vlasschaerd officieel geopend

Met de onthulling van de straatnaam Vlas werd het lokaal bedrijventerrein De Vlasschaerd in Werken (Kortemark) officieel geopend. Het reconversieproject liep niet van een leien dakje, maar het resultaat mag er wezen. Momenteel zijn er veertien lokale ondernemers gevestigd.

Zuiveringsbedrijf Desotec uit Roeselare geeft circulaire economie een gezicht

Het Roeselaarse zuiveringsbedrijf Desotec, gevestigd op het bedrijventerrein Schaapbrugge langs het kanaal en de E403, blijft groeien.

Valtech Group bouwt bedrijvengroep verder uit op Menen Oost

De ambitieuze Valtech Group breidt haar activiteiten uit op het WVI-bedrijventerrein Menen Oost. Met de aankoop van bijna 4 ha bedrijfsgrond, willen de broers Frank en Peter Vandeputte investeren in de toekomst. “We kiezen bewust voor een uitbreiding in Menen, zegt CEO Frank Vandeputte.

Zone voor ruimtebehoevende bedrijven op industrieterrein Monnikenhoek opnieuw in uitgifte

Monnikenhoek is een gemengd bedrijventerrein in Veurne met een totale oppervlakte van 21,4 ha (26,8 ha bruto) waarvan 16 ha voorzien is voor regionale bedrijvigheid (RO) opgedeeld in 3 zones. Zo wordt de uitgifte van de zone voor ruimtebehoevende bedrijven opnieuw opgestart.

Autohandelzone Minerva in Izegem uitverkocht

De autohandelszone Minerva in Izegem is officieel uitverkocht. Met de ondertekening van de akte mogen Shedley Vandenabeele en Luka Vanmaele van SVR Autosport zich trotse eigenaars noemen van het laatste perceel grond op het 4,7 ha groot bedrijventerrein. 

Cilogis verhuist naar voormalige kazerne Rademakers om verder te groeien

Het expeditie- en douanekantoor Cilogis NV verhuist van de transportzone in Zeebrugge naar het bedrijventerrein Rademakers in Lissewege. “We willen verder groeien”, zegt directeur Dirk Steen. “De aankoop van een eigen pand is dan ook een logische stap.

EVENT | Local Energy Communities for Businesses

The EU’s clean energy package is expected to be signed soon. In this document, energy production at the local level is perceived crucial to foster renewable energy production. However, energy communities still face many obstacles to their development. The new legal framework for Local Energy Communities (LECs) will be key in the further outroll of energy synergies on business parks.

Uitbreiding Beernems Industriepark feestelijk gevierd

WVI en de gemeente Beernem hebben de ondernemers van het uitbreidingsgedeelte Industriepark Oost feestelijk verwelkomd tijdens het openingsweekend van vzw Beernems Bedrijvenpark. Ruim 100 aanwezigen werden met open handen ontvangen bij gastbedrijf Natuursteen Brandt voor een lekker ontbijt.

Eerste spadesteek ontmantelingshal AeroCircular®

Vandaag werd de eerste spadesteek gegeven voor de aanleg van de betonnen verharding waarop een duurzame ontmantelingshal komt van het bedrijf Aerocircular®. In deze SFS hall zal Aerocircular® jaarlijks tot 25 vliegtuigen ontmantelen. Elke ontmanteling bespaart tot 600 ton CO2. Op termijn zorgt het bedrijf voor een bijkomende directe tewerkstelling van 35 mensen in Oostende.

Suikerpark in Veurne pakt uit met verkoop Skyflats

Projectontwikkelaar ION lanceerde gisteren officieel de verkoop van Skyflats, de hoogste appartementen van regio Veurne. Skyflats maakt deel uit van Suikertoren, de twee architecturale torens die aan de rand van het nieuwe stadsdeel Suikerpark in Veurne worden gebouwd.

Abonneren op Ondernemen