Verken Veurne, Koksijde en De Panne gratis met de fiets
De gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne beschikken over een eigen deelfietsensysteem. De 60 deelfietsen kunnen eenvoudig ontleend worden via het slimme fietsslot van Mobit. Ontdek hoe in volgend filmpje:
Veurne pakt uit met slim, circulair fietspad op Suikersite
Met de start van de infrastructuurwerken krijgt het innovatief fietstracé doorheen de Suikersite gestalte. Zo wordt een belangrijke ‘missing link’ tussen het stadscentrum en bedrijvenzone weggewerkt, maar ook tussen de bedrijvenzones onderling. Veurne zet daarbij maximaal in op duurzame infrastructuur voor haar inwoners en werknemers.
[PITCHEVENT] Maak kennis met de verschillende fietsregistratietools
Wil je als lokaal bestuur een positieve fietscultuur bij scholieren stimuleren? Hen aanmoedigen meer op de fiets te springen? En zo in 1 klap inzetten op actieve mobiliteit, een veiligere schoolomgeving en een kindvriendelijke gemeente? Ontdek dan de:
Ontdek welke fietsregistratietool het best bij jouw gemeente past
Wil je als lokaal bestuur een positieve fietscultuur bij scholieren stimuleren? Hen aanmoedigen meer op de fiets te springen? En zo in 1 klap inzetten op actieve mobiliteit, een veiligere schoolomgeving en een kindvriendelijke gemeente? Ontdek de
Via een slimme fietsregistratietool willen we onze gemeenten helpen om meer kinderen veilig met de fiets of te voet naar school te laten gaan. WVI maakt de keuze welke tool nu nog gemakkelijker: elke gemeente kan met behulp van vergelijkbare steekkaarten kiezen uit de aangeboden tools en leveranciers. Zo legt elke gemeente zijn eigen accenten, afgestemd op de lokale situatie.
Veurne, Fluvius en WVI starten proefproject met dynamische verlichting op Veurnse Suikersite
Veurne, netbedrijf Fluvius en WVI starten vanaf juli een proefproject waarmee ze de impact van openbare verlichting op de plaatselijke fauna willen onderzoeken. Dat loopt via een proefopstelling in de Brikkerijstraat, die dwars doorheen het natuurgebied Suikerwater loopt.
Werk maken van betere mobiliteit in de Frans-Vlaamse grensregio: dat is de ambitie van het Europese project Transmobil. Dat ging op 1 januari 2018 van start in het programma Interreg V France - Wallonie - Vlaanderen.
De gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout werken sinds april 2017 samen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren. Met succes blijkt na een eerste evaluatie.
De gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout hebben een gezamenlijk initiatief genomen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren.