Mobiliteit

[PITCHEVENT] Maak kennis met de verschillende fietsregistratietools

Wil je als lokaal bestuur een positieve fietscultuur bij scholieren stimuleren? Hen aanmoedigen meer op de fiets te springen? En zo in 1 klap inzetten op actieve mobiliteit, een veiligere schoolomgeving en een kindvriendelijke gemeente? Ontdek dan de:

SLIMME FIETSREGISTRATIETOOL
GEMEENTE AAN ZET

Wat denk jij over ons verkeer?

Geen gemakkelijke vraag, dat weten we. Toch dringen enkele zaken zich op.

Ontdek welke fietsregistratietool het best bij jouw gemeente past

Wil je als lokaal bestuur een positieve fietscultuur bij scholieren stimuleren? Hen aanmoedigen meer op de fiets te springen? En zo in 1 klap inzetten op actieve mobiliteit, een veiligere schoolomgeving en een kindvriendelijke gemeente? Ontdek de 

SLIMME FIETSREGISTRATIETOOL
GEMEENTE AAN ZET

WVI ontzorgt gemeenten met slimme registratietool

Via een slimme fietsregistratietool willen we onze gemeenten helpen om meer kinderen veilig met de fiets of te voet naar school te laten gaan. WVI maakt de keuze welke tool nu nog gemakkelijker: elke gemeente kan met behulp van vergelijkbare steekkaarten kiezen uit de aangeboden tools en leveranciers. Zo legt elke gemeente zijn eigen accenten, afgestemd op de lokale situatie.

Veurne, Fluvius en WVI starten proefproject met dynamische verlichting op Veurnse Suikersite

Veurne, netbedrijf Fluvius en WVI starten vanaf juli een proefproject waarmee ze de impact van openbare verlichting op de plaatselijke fauna willen onderzoeken. Dat loopt via een proefopstelling in de Brikkerijstraat, die dwars doorheen het natuurgebied Suikerwater loopt.

Europees project Transmobil uit de startblokken

Werk maken van betere mobiliteit in de Frans-Vlaamse grensregio: dat is de ambitie van het Europese project Transmobil. Dat ging op 1 januari 2018 van start in het programma Interreg V France - Wallonie - Vlaanderen.

Verbod op zwaar verkeer in dorpskernen loont

De gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout werken sinds april 2017 samen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren. Met succes blijkt na een eerste evaluatie.

Zwaar verkeer gezamenlijk aangepakt

De gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout hebben een gezamenlijk initiatief genomen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren.

Bedrijventerrein Heernisse Diksmuide in een nieuw kleedje

WVI en de stad Diksmuide hebben vandaag de nieuwe bewegwijzering op het bedrijventerreinen Heernisse in Diksmuide onthuld. Deze officiële ingebruikname sluit meteen ook de laatste fase van de herontwikkeling van het bedrijventerrein af.

WVI investeert mee in aanleg 3A-knooppunt

Vanaf volgend jaar wordt de verkeerssituatie rond de nieuwe campus van ziekenhuis AZ Delta grondig aangepakt. De herinrichting van het verkeersknooppunt N36-Kwadestraat - dat de naam 3A-knooppunt zal dragen - is een gezamenlijk project van de stad Roeselare, het Agentschap Wegen en Verkeer én een aantal private partners waaronder WVI.

Abonneren op Mobiliteit