Alle

Wijzigingen in het toekennen van een Vlaamse Energielening

Wilt u in uw woning werken uitvoeren om energie te besparen, bijvoorbeeld door isolatie, hoogrendementsglas of door een oude stookketel te vervangen? Dan kunt u die werken misschien financieren met een Energielening van de Vlaamse overheid. Deze energielening wordt uitgekeerd via een ‘Energiehuis’ zoals WVI. Elk Energiehuis beslist zelf of het een energielening toekent of niet.

WVI steunt vzw Kinderkankerfonds

WVI draagt de samenleving een warm hart toe. Op initiatief van het personeel zetten we acties op ten voordele van vzw Kinderkankerfonds. Dat geeft financiële en psychosociale steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen en bevordert het wetenschappelijk kankeronderzoek.

WVI en Stad Poperinge realiseren met Gebroeders Faesstraat opnieuw een betaalbaar woonproject

WVI en Stad Poperinge hebben gisteren het woonproject Gebroeders Faesstraat feestelijk geopend in aanwezigheid van de buurtbewoners en familielid Antoon Couttenye, een neef van de gebroeders Faes. Nadien wandelde het gezelschap een 300-tal meter verder naar restaurant ’t Hommelhof. Chef Stefaan Couttenye, eveneens familie van de gebroeders Faes, verwelkomde hen met een hapje en een drankje.

WVI lanceert nieuwe website met aanbod wonen en ondernemen

WVI beschikt zowel voor wonen als ondernemen over een uitgebreid aanbod aan beschikbare bouwgrond/percelen. Kandidaat-kopers kunnen voortaan terecht op www.wvi.be/aanbod/wonen of www.wvi.be/aanbod/ondernemen.

Uitverkocht bedrijventerrein Flandria verwelkomt ondernemers

WVI en de gemeente Wingene hebben gisteren het bedrijventerrein Flandria langs de Kortrijksteenweg (N50) feestelijk ingewandeld. De harmonie Sint-Cecilia nam de ruim 100 aanwezigen op sleeptouw doorheen het bedrijventerrein waarna iedereen werd uitgenodigd voor een korte toelichting bij gastbedrijf SemperFi - Devos gevolgd door een hapje en een drankje.

Bouw bedrijfsverzamelgebouw in Langemark-Poelkapelle binnenkort van start

In West-Vlaanderen is er een grote vraag naar vestigingsruimte van bedrijven, maar de ruimte voor bedrijvigheid is beperkt. Vooral voor bedrijven die een kleinere oppervlakte nodig hebben (< 1.000 m²), is er een gering aanbod. WVI probeert een antwoord te bieden op deze problematiek door in West-Vlaanderen bedrijfsverzamelgebouwen te realiseren.

Gesmaakt publieksmoment inspireert inwoners Sijsele

De voormalige militaire basis van Sijsele wordt omgebouwd tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert.

Beleef en ontdek de Westhoek tijdens de woontours

Wil jij ook wonen in de Westhoek? Wil je de steden van de Westhoek leren kennen? In het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 worden 4 woontours georganiseerd in de steden Veurne, Poperinge, Ieper en Diksmuide.

Wijk van de toekomst in Sijsele wordt getekend door LINT en Ziegler | Branderhorst

Het Nederlandse team LINT landscape architecture en Ziegler Branderhorst is finale laureaat geworden van de WinVorm-wedstrijd die WVI samen met de Stad Damme uitschreef voor de hertekening van de Kazerne Sijsele. Die omvat omvorming van de voormalige militaire basis van Sijsele tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert.

Bedrijventerrein De Briekhoek in Moorslede uitverkocht

Het bedrijventerrein De Briekhoek in Moorslede is uitverkocht. Deze week werd het laatste beschikbare perceel verkocht aan de firma Hilma.

Abonneren op Alle