Alle

[KICK-OFF] Get Smart Inspiratiesessies - 7.10.2021

De transitie van onze lokale besturen naar slimme steden en gemeenten zit in een stroomversnelling. Samenwerking en verbinding vormen de rode draad. 

WVI nodigt je vanaf 7 oktober 2021 graag uit voor een nieuwe reeks online inspiratiesessies. We doen daarvoor beroep op het gekende 'digitale' concept!

Colloquium ‘Architectuur in transit' - 15.10.2021

Op vrijdag 15 oktober 2021 vindt het colloquium ‘Architectuur in transit’ plaats in de Grote Post in Oostende. 

Onder het thema ‘in transit’ vinden verschillende lezingen plaats waaruit u een selectie naar eigen keuze kunt maken.

Middelkerke scoort met betaalbaar woonproject Oostendelaan (Ter Yde)

Het woonproject Oostendelaan (Ter Yde) bevindt zich op wandelafstand van de Zeedijk in Middelkerke. In 2017 werd de verkoop van het woonproject gelanceerd. Eind 2019 had reeds 40% van 16 bouwkavel een trotse eigenaar, maar in de twee daarop volgende coronajaren piekte de verkoop. De nood aan gezonde zeelucht zorgde voor een stormloop, en de overige 60% vloog de deur uit.  

VDL Bus Roeselare schiet uit de startblokken op bedrijvenpark Krommebeek

Een eerste mijlpaal is een feit!

Met de ondertekening van de akte met VDL Bus Roeselare is het startschot gegeven voor de bouw van een state-of-the-artproductiesite voor een nieuwe generatie van elektrische bussen. Met deze strategische investering bevestigt de VDL Groep haar ambities om een leidinggevende rol te spelen in de transitie naar fossielvrije mobiliteit.

Wijkfeest Bellerochelaan verwelkomt nieuwe bewoners

De wijkbewoners van de nieuwe Bellerochelaan in Oudenbrug werden uitgenodigd voor een heus buurtfeest. “Heel wat bewoners namen hun intrek in volle coronacrisis, maar kregen nog niet de kans elkaar te ontmoeten”, zegt burgemeester Anthony Dumarey. “Wij willen hen een warm welkom heten in onze stad.”

Bedrijvenpark Beveren-Krommebeek opgenomen in praktijkboek Publieke Ruimte

Met het praktijkboek Publieke Ruimte publiceert het infopunt Publieke Ruimte sinds 2008 jaarlijks een uniek referentieboek over openbare ruimten in België. Het boek plaatst recente realisaties in de kijker die een duidelijke meerwaarde creëren voor een brede groep gebruikers en biedt zo inspiratie voor toekomstige projecten.

Even voorstellen: onze nieuwe collega's Nicolas, Bruno en Ruben

1 september is ook de eerste werkdag van 3 nieuwe collega's. 

Medewerkers WVI kiezen massaal voor hybride werken

Flexibiliteit, vertrouwen en autonomie zijn de sleutelwoorden

Woonproject Klein Harelbeke in Izegem uitverkocht

Het woonproject Klein Harelbeke, vlakbij de stadskern van Izegem, is uitverkocht. De eerste bouwkavels werden verkocht in 2011, goed voor 30% van het totaal beschikbare aanbod. Eind 2015 was reeds 90% uitverkocht, de laatste bouwkavel ging medio 2021 de deur uit.

9 Bouwloten vormen sluitstuk woonproject Galgeveld in Sint-Joris

Beernem groeit elk jaar. WVI en de gemeente Beernem lanceren in deelgemeente Sint-Joris de verkoop van de laatste 9 bouwloten in het nieuwe woonproject tussen het Galgeveld en de Sint-Jorisstraat. “Voor een dorp als Sint-Joris is het belangrijk dat we blijvend een betaalbaar woonaanbod kunnen aanbieden”, zegt burgemeester Jos Sypré.

West-Vlaamse partners gaan voor negentiende keer op zoek naar ontwerpers via ‘Oproep WinVorm’

Via ‘Oproep WinVorm’ gaan de Provincie, de intercommunales WVI en Leiedal en de Vlaams Bouwmeester op zoek naar ontwerpers voor verschillende opdrachten van lokale besturen.

Abonneren op Alle