03531

Kokelarestraat

Toekomstig project
  • Status: Toekomstig project
  • Gemeente: Izegem
  • Deelgemeente: Izegem
Kavel verkocht
Kavel optie gelicht
Kavel optie genomen
Kavel beschikbaar
Kavel niet beschikbaar
Kavel status ontbreekt
Openbaar groen
Projectzone
Nutsvoorziening
Toerit
Water
Wandel- of fietspad
Wegenis

Projectinfo

Op een boogscheut van de groene long van Izegem ontwikkelt WVI samen met de stad extra woongelegenheid. Het nieuwe woonproject langs de Kokelarestraat, telt 26 bouwloten die variëren van  220 m² tot 719 m². “Het woonproject wordt een mix van hedendaagse architectuur met een mengeling van verschillende woontypologieën.

 

Zowel jonge gezinnen als senioren kunnen er gading vinden: van rijwoningen over koppelwoningen tot vrijstaande en patiowoningen. Bovendien kunnen op alle bouwloten ook nieuwe woonvormen zoals zorgwoningen of kangoeroewoningen gerealiseerd worden, en op twee bouwloten zelfs een duowoning: twee gekoppelde huizen op één bouwgrond.

 

De inplanting van de woningen op de bouwpercelen is zorgvuldig uitgekiend, zodat elke woning een  optimale zonoriëntatie kent voor de tuin. Daarenboven geniet elk dak van een optimale oriëntatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook de voortuinzones werden onder de loep genomen: zo kan er in de voortuin een lage voortuinberging naast de oprit gerealiseerd worden waar zowel een vuilnisberging of fietsenstalling (met oplaadpunt voor elektrische fietsen buiten het woongebouw) als een kastelement voor het leveren van pakjes kunnen voorzien worden.

 

Om een rustig en harmonieus straatbeeld te creëren, werd bovendien een kleurenprofiel voor de afwerkingsmaterialen vastgelegd via de verkavelingsvoorschriften. Bij het ontwerp van het openbaar domein werd ook de nodige aandacht besteed aan voldoende parkeerplaatsen, waterberging alsook het realiseren verbindingen voor de trage weggebruikers tussen de Eiken-, Espen-, Kokelare- en Boomgaardstraat.

 

Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer aan de slag kunnen gaan.

 

Eind februari zijn de werken gestart voor de aanleg van het nieuwe woonproject Kokelarestraat. Als we de huidige timing kunnen aanhouden, hopen we te starten met de verkoop van de loten in het najaar 2021.

 

Geïnteresseerde kandidaat-kopers, kunnen zich reeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via https://www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/inschrijven-op-wachtlijst