Get Smart Live

GET SMART LIVE

online inspiratiereeks

 

WVI nodigt je vanaf 7 oktober 2021 opnieuw uit voor een boeiende reeks online sessies. Tijdens Get Smart Live brengen interessante sprekers je de meest actuele ontwikkelingen in hun vakgebied op het vlak van innovatie, digitale transformatie en smart cities. Heb je zelf een idee voor een Get Smart Live-sessie dat in het rijtje past? Of wil je meer weten over hoe WVI je kan ondersteunen? Laat het ons weten via getsmart@wvi.be

Programma

07 okt 2021 - 11u00

 

 

 

Hoe ver wil/kan een lokaal bestuur gaan in digitale transformatie? - Maka Delameilleure (Vives Hogeschool)

Hoe start een (kleine) stad of gemeente het digitaliseringsproces en hoe brengt zij eigen ideeën of lopende projecten tot een goed einde? Hoe worden digitale technologieën het best ingezet om impact te creëren en doelen te bereiken? Dit zijn acute vragen omdat, buzzwoord of niet, het nu het moment is voor digitale transformatie. Tijdens deze sessie worden inzichten, kaders, does en dont’s aangereikt - telkens op maat van een lokaal bestuur.


 

09 dec 2021 - 11u00 

 

 

 

Open data - Joran Van Daele (Stad Gent)

Joran weet van aanpakken als het over open databeleid gaat en doet dat naar eigen zeggen steeds proactief. Dat betekent in de eerste plaats actief luisteren naar de burger en zijn vragen en noden. Hoe je dat best zelf aanpakt kom je te weten tijdens deze Live sessie. 


 

2022 (datum volgt)

 

 

Artificiële intelligentie - Howest


 

 

Context

In deze uitdagende tijden volgen technologische ontwikkelingen elkaar in sneltempo op en beïnvloeden ze ons dagelijks leven. Iedereen wil mee zijn met de digitale transformatie en alles moet zo 'slim' mogelijk zijn. Dit creëert verwachtingen bij burgers over de dienstverlening van bedrijven en van alle lokale besturen, klein en groot. Maar wat houdt deze transformatie precies in voor lokale besturen en hoe kunnen ze ermee aan de slag in een lokale context? Op welke veranderingen moeten ze inspelen, op welke niet en hoe maken ze de juiste keuzes?  

Actueel tijdens en na de coronacrisis

De coronacrisis heeft de druk op deze transformatie en de zoektocht naar slimme toepassingen in het dagelijkse leven en dienstverlening nóg verhoogd. Dit sterkt WVI in haar doel om dit thema op de agenda te zetten en om de lokale besturen hieromtrent op langere termijn te ondersteunen.

Opportuniteiten en valkuilen van slimme toepassingen

De focus van deze reeks wordt in de eerste plaats gelegd op de opportuniteiten en potentiële valkuilen van “slimme” toepassingen voor elk lokaal bestuur, van kleine plattelandsgemeente tot grote centrumstad. In meerdere boeiende webinars worden verschillende concrete toepassingen besproken binnen en buiten Vlaanderen in relevante domeinen zoals overlastbestrijding, mobiliteit, energie, publiek patrimonium, openbaar domein enz. Het wordt een boeiende en gevarieerde reeks.

 

Datum & locatie

Deze sessies gaan online door telkens om 11u00.  Wie ingeschreven is, zal op voorhand een link ontvangen waarmee kan deelgenomen worden aan de sessies.  

Relevante content wordt indien mogelijk nadien beschikbaar gesteld in deze gesloten LinkedIn group.

 

Ik schrijf me in!

 

Sessies


 

07 oktober 2021

 

Kick-off door Maka De Lameillieure

Valorisatiemanager bij VIVES Hogeschool & Kulak

 

Maka De Lameillieure is sinds april 2021 valorisatiemanager innovatie bij Hogeschool VIVES & Kulak. Zij heeft een cv met niets dan sprekende referenties. Na het behalen van een diploma burgerlijk ingenieur in haar thuisland Georgië, voleindigde ze een doctoraat in Berlijn. Sinds 1998 is ze actief in België, en dat in diverse topfuncties bij onder meer Philips (R&D-divisie), VLAIO (innovatieadviseur), Flanders InShape (mede-oprichtster en algemeen directeur) en sinds 2016 bij de Antwerp Management School (directeur onderzoek en valorisatie, directielid en docent). 

Naast het opzetten van diverse onderzoeksactiviteiten zal de nieuwe valorisatiemanager de mogelijkheden van levenslang leren met focus op digitale transformatie uitspitten. Ook in april 2021 heeft Maka iVeria CommV, een bedrijf gespecialiseerd in (digitale) transformatie en blockchain technologie bij overheidsorganisaties en non-profit, opgestart. Bovendien is ze mede-auteur van een aantal boeken, waarvan de recentste is “Blockchain is van levensbelang. Uitdagingen voor overheid en onderwijs in de Lage Landen”(2020, Van Den Broele). Zij is ook lid van diverse expertgroepen, waaronder die over de visie op digitale transformatie bij de lokale besturen in het kader van het relanceplan Vlaamse Veerkracht. 

Terug naar programma...

.


 

09 december 2021

 

Open Data

 

Joran Van Daele zal op 9 december komen spreken over zijn ervaring als open data manager bij stad Gent. Hij was betrokken bij heel wat projecten rond big data, open data en open source. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het beheer van het Gents Open Dataportaal en stond aan de wieg van het nieuwe data.stad.gent portaal. Als mede-organisator van de stadshackathon 'Apps For Ghent' heeft hij ook over dat initiatief leuke anekdotes te vertellen.

Joran weet van aanpakken als het over open databeleid gaat en doet dat naar eigen zeggen steeds proactief. Dat betekent in de eerste plaats actief luisteren naar de burger en zijn vragen en noden. Hoe je dat best zelf aanpakt kom je te weten tijdens deze Live sessie.
 

Terug naar programma...

 


 

 


 

De Get Smart Live-sessies zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Indien je onverwacht verhinderd bent, gelieve ons te verwittigen via getsmart@wvi.be.

 

Privacyverklaring

Lees de privacyverklaring