06/10/2022

Get Smart Live: online inspiratiereeks

Tijdens Get Smart Live nodigen we interessante sprekers uit om op een uur tijd te vertellen over actuele ontwikkelingen op het vlak van innovatiedigitale transformatie en smart cities.

 

Datum & locatie

De sessies zijn digitaal en starten telkens om 11 uur. Na inschrijving via het onderstaande formulier ontvang je een deelnamelink. 

Heb je zelf een idee voor een Get Smart Live-sessie dat in het rijtje past? Wil je meer weten over hoe WVI je kan ondersteunen? Of zou je graag een voorgaande sessie herbekijken? Laat het ons weten via getsmart [at] wvi.be

 

Programma

---

8.11.2022 - 11u00

Straat-O-sfeer - Huib Huyse (KU Leuven)

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van 'straatvinken', het grootste burgerwetenschapsproject project over mobiliteit en leefbaarheid in Vlaanderen. Daarbij wordt jaarlijks een telmoment georganiseerd om na te gaan hoe gezond het verkeer in onze straten is. Dat gebeurt via een speciale teltool of een papieren telformulier. Tijdens het telmoment noteren duizenden burgers gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door hun straat passeren. Sinds 2019 is Straatvinken uitgebreid met straat-O-sfeer, een grootschalig citizen science onderzoek over leefbaarheid op straatniveau. Met een kort verhaal schetsen bewoners hoe ze de leefbaarheid van de straat dagelijks ervaren. Huib Huyse vertelt tijdens deze sessie het verhaal achter straat-O-sfeer en schetst hoe een groeiend aantal lokale besturen en buurtcomités er mee aan de slag gaan.

Huib Huyse is hoofd van de onderzoeksgroep duurzame ontwikkeling bij HIVA - KU Leuven en stond mee aan de wieg van de burgerwetenschapsproject CurieuzeNeuzen, het prijswinnend project dat heel Vlaanderen de luchtkwaliteit liet meten. Sinds 2018 coördineert hij Straatvinken, het grootste burgerwetenschapsproject project over mobiliteit en leefbaarheid in Vlaanderen.

---

Inschrijven

 

Sessie
Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring en ga ermee akkoord dat WVI mijn persoonsgegevens mag gebruiken in het kader van mijn vraag of inschrijving.