Grensoverschrijdend

Derde editie IJzerfeest in Roesbrugge

Op zondag 1 september 2019, tussen 13u en 18u vindt de derde editie plaats van het IJZERFEEST in Roesbrugge, het jaarlijkse grensoverschrijdend evenement langs de grensrivier IJZER tussen Houtkerque en Roesbrugge. In hetzelfde weekend als Roesbrugge kermis!

EVENT | IJzerfeest Roesbrugge op 2 september 2018

Op zondag 2 september 2018, tussen13u en 18u  vindt de tweede editie plaats van het IJZERFEEST in Roesbrugge, het jaarlijkse grensoverschrijdend evenement langs de grensrivier IJZER tussen Houtkerque en Roesbrugge. In hetzelfde weekend als Roesbrugge kermis!

Transmobil gestart op 14 juni 2018! Het project voor mobiliteit over de grenzen heen.

Op 14 juni werd in het Frans Bailleul het grensoverschrijdende project Transmobil officieel gelanceerd. Dit Interreg V project gaat over mobiliteit in het plattelandsgebied langs beide zijden van de Frans-Belgische grens en werd voorgesteld tegen de sfeervolle setting van een streekproductenmarktje aan het station van Bailleul. Concreet zet het project 17 hubs op poten.

MAGETEAUX: Grensoverschrijdende beheersing en beheer van de waterafvoer tussen Duinkerke en Nieuwpoort. Omdat water niet stopt aan de grens.

Op maandag 11 juni vond in het Groot Moerhof in Adinkerke de voorstelling plaats van het Europese Interreg V project Mageteaux. Dit project maakt werk van grensoverschrijdende beheersing en beheer van de waterafvoer tussen Duinkerke en Nieuwpoort en wil de bevolking sensibiliseren voor het overstromingsrisico en de gevolgen van de klimaatverandering.

EVENT | Van Houtkerque tot Roesbrugge: grenzeloze IJzer - 23-24 september 2017

Kom op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 naar de IJzer voor een sportief en grensoverschrijdend event op en langs het water.

3 WVI-teams lopen In Flanders Fields-aflossingsmarathon voor het goede doel
Drie WVI-teams namen zondag 10 september 2017 deel aan de In Flanders Fields-aflossingsmarathon, een loopwedstrijd van 42 kilometer die de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog volgt met aankomst onder de Ieperse Menenpoort.
 
Ze liepen deze tweede editie van de aflossingsmarathon mee om geld in te zamelen voor de vzw Kinderkankerfonds.
Save the date! SMART CITIES in de Eurometropool - 14 maart 2017, Lille

Online versie (om in te schrijven)

 

 

WVI ondersteunt Zuiddag 2016

Op donderdag 20 oktober was het opnieuw Zuiddag, of beter Youca – YOUth for Change and Action. Meer dan 17.000 scholieren uit Vlaanderen en Brussel zijn dan één dag niet op school, maar gaan werken, waaronder Marthe Renier. Haar loon gaat integraal naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Subsidie intergemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar (IGSA) Kortemark en Vleteren toegekend aan WVI

Met de wijziging van het “besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van de voorwaarden voor toekenning van subsidies aan gemeenten voor de opleiding van gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaren en voor de betaling van de gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaren in kleine gemeenten” wenst de Vlaamse Overheid die gemeenten die nog niet beschikken over een gemeentelijke stedenbouwkundig amb

Kennisplatform intergemeentelijke samenwerking

De praktijk van intergemeentelijk samenwerken tussen gemeenten en/of OCMW’s neemt zienderogen toe. Soms gebeurt dit naar aanleiding van nieuwe projecten of opportuniteiten, soms is het de doorvertaling van een visie op het functioneren van lokale besturen in de toekomst.

S'abonner à Grensoverschrijdend