Sluit jouw bedrijf aan op de zon: investeer vandaag, betaal morgen minder

Sluit jouw bedrijf aan op de zon: investeer vandaag, betaal morgen minder
20.02.18

Via het Europees project BISEPS genieten ondernemers die gevestigd zijn op één van de WVI-bedrijventerreinen in Roeselare of Lichtervelde dankzij WVI van GRATIS begeleiding op maat bij het plaatsen van zonnepanelen. Profiteer nu van dit tijdelijk aanbod!

Zonne-energie zit in een stroomversnelling. Steeds meer bedrijven investeren in zonne-energie of laten een derde partij investeren in zonnepanelen op hun dak. Een goede keuze zo blijkt! Zo leidt deze investering tot een besparing op je energiekosten, produceer je zelf duurzame energie en draag je bij aan de vermindering van jouw CO2-uitstoot. Kortom, je maakt werk van een groener imago!

Als ondernemer is het kiezen van de juiste installatie en het beste financieringsmodel niet eenvoudig. Het snel veranderende aanbod, een langdurige opbrengstzekerheid en een optimale dimensionering zijn maar enkele factoren die de keuze voor jou als ondernemer bemoeilijken.

Wat kan je verwachten binnen dit ontzorgingstraject?

  • WVI luistert naar jouw ambities
  • Een studiebureau gaat zowel de technische als economische haalbaarheid na:

o TECHNISCH: Zo wordt er nagegaan of het dak van jouw bedrijf geschikt is om vervolgens de optimale dimensionering van jouw PV-installatie te bepalen
o ECONOMISCH:  Ook de investeringsgeschiktheid wordt onderzocht. De investeringskost in combinatie met het financieel rendement op lange termijn bepaalt of zonnepanelen economisch haalbaar zijn voor jouw bedrijf.

  • WVI vraagt offertes op bij geselecteerde aanbieders. Heb je een voorkeur voor een andere installateur? Geen probleem ook bij deze aanbieder zal een offerte worden opgevraagd.
  • De ontvangen offertes worden vergeleken waarna een rangschikking wordt gemaakt van de meest gunstige offertes.

Ook voor bijkomend contractadvies kan je beroep doen op WVI. Dit advies gaat over de het afsluiten van de verzekeringscontracten alsook een injectiecontract, het aanvragen van de netstudie, contractvorming met de installateur, het aanvragen van groenestroomcertificaten en de noodzaak voor een mogelijke bijkomende stabiliteitsstudie.
 
Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen op het dak van jouw bedrijf? Is jouw bedrijf gevestigd in Roeselare of Lichtervelde? 

Schrijf je dan snel in via volgende link www.wvi.be/nl/sluit-jouw-bedrijf-aan-op-de-zon. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste verkennend gesprek.

WVI ontvangt voor dit project Europese steun vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) via het Interreg VA 2 Zeeën programma.