Wvi vraagt, in kader van energieproject van GREEN vzw, aan Ieperse technische scholen om mee te denken over 'duurzame wijk'

Wvi vraagt, in kader van energieproject van GREEN vzw, aan Ieperse technische scholen om mee te denken over 'duurzame wijk'
21.10.09

In technische en beroepsscholen zit heel wat know how. Met het Europese project Schools for Intelligent Energy Use (SIEU) worden school en maatschappij samengebracht. Wvi heeft 2 concrete vragen voorgelegd aan de scholen. Het advies van de leerlingen zal meegenomen worden in de uitbouw van de Ieperse duurzame wijk gelegen tussen de Meenseweg en de Zonnebeekseweg.

De school krijgt een onderzoeksvraag over energiebesparing voorgelegd door een klant, in dit geval wvi. De leerlingen gaan samen met hun leerkrachten op zoek naar een gepast antwoord. Dat advies overhandigen ze plechtig tijdens een officiële presentatie op het stadhuis.

De leerkrachten en directie van de Ieperse technische scholen zijn enthousiast. Op die manier ervaren de leerlingen hoe het er aan toe gaat in ‘de echte wereld'. Het werk dat ze afleveren wordt ook echt gebruikt, er wordt beroep gedaan op hun creativiteit en technische vaardigheden.

De leerlingen van het 6e jaar Bouw van het VTI zullen een viertal demonstratie-modellen van een goed geïsoleerde muuropbouw uitwerken. Deze modellen zullen gebruikt worden om de toekomstige bouwers te sensibiliseren en te informeren. In het KTA werken 6e- en 7e-jaars Elektriciteit samen om een advies uit te werken voor een energiezuinige en duurzame verlichting van de openbare gedeelten in de toekomstige wijk (parkeerhavens, groene zones, doorgangen).

 De presentatie van beide adviezen zal plaatsvinden op 4 december.