WVI organiseert infosessie over autodelen

WVI organiseert infosessie over autodelen
04.02.16

Autodelen wint steeds meer aan belangstelling. Daar waar er vroeger enkel initiatieven waren in grotere steden, zijn er nu voor iedereen mogelijkheden. Het aantal autodelers groeit dan ook snel, met een verdubbeling het afgelopen jaar.

Op vraag van een aantal gemeenten organiseerde WVI op 4 februari 2016 een infosessie over autodelen. Dit past als actie in het Burgemeestersconvenant, het Europees initiatief naar lokale besturen om de CO2-uitstoot op het grondgebied tegen 2020 te laten dalen met 20%. In de sessie werd door Jeffrey Matthys van Autodelen.net ruim aandacht besteed aan het concept en de diverse manieren om aan autodelen te doen. De rol en het belang van gemeenten kwam hierbij duidelijk naar voren. Tijdens en na de presentatie werd ingegaan op concrete vragen van de aanwezigen, wat de sessie heel praktijkgericht maakte.

Twaalf gemeenten namen deel zijnde BeernemBlankenbergeDamme, Ichtegem, Ingelmunster, Knokke-Heist, Meulebeke, Moorslede, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke.