Verken en (her)ontdek het Blauwe Park!

Verken en (her)ontdek het Blauwe Park!
06.07.20

Het is zomer! Staat er bij jou ook een staycation of - als alles goed gaat - vakantie net over de grens op de planning? Verken het Blauwe Park van de Eurometropool Lille – Kortrijk – Tournai en (her)ontdek het Frans-Belgische grondgebied. Trek op excursie, te voet, met de fiets of met de boot. Maak kennis met minder gekende cultuur, betreed nieuwe paden, ...

De Blauwe Ruit is een 90 km lange grensoverschrijdende lus van zachte paden langs de belangrijkste rivieren: de Schelde, het Spierekanaal, het kanaal van Roubaix, de Marque, de Deûle, de Leie en het Kanaal Bossuit-Kortrijk, dat de 3 regio’s van de Eurometropool doorkruist. Het is het hart van het Blauwe Park en verbindt het Eurometropolitane grondgebied via de waterwegen. 

Via grotendeels autovrije jaagpaden kun je zo met de fiets het verrassende kerngebied van de Eurometropool tussen Lille, Tournai en Kortrijk ontdekken en beleven. Je vindt er uniek watergebonden erfgoed, industrieel erfgoed, parken, natuurgebieden en bruisende steden.

De bewegwijzerde route brengt je langs 24 interessante hotspots, die op deze kaart beschreven staan. Onderweg maak je bovendien kennis met de couleur locale in dorpen, cafés en restaurants en kun je picknicken in de natuur aan de waterkant.
En wie er een weekend of tweedaagse van wil maken: diverse logiesvormen zijn beschikbaar!
 
Voor de BlueWalks 2.0,  begeleide tochten te voet, per fiets en per boot, aan weerszijden van de Frans-Belgische grens, kun je je via deze link inschrijven.
 
Neem verder gerust een kijkje op www.hetblauwepark.eu. Kom buiten en geniet!