'Van IJzer tot Zee' schudt burgers wakker met ludiek filmpje

'Van IJzer tot Zee' schudt burgers wakker met ludiek filmpje
10.09.18

De groep gemeenten ‘Van Zee tot IJzer’ lanceert op maandag 17 september een animatiefilmpje over de gevolgen van de klimaatopwarming.  Het filmpje wordt symbolisch gelanceerd om vijf voor twaalf.  Het is een positieve oproep naar inwoners om de klimaatopwarming een halt toe te roepen.

Een jaar geleden gaven de 9 burgemeesters van de groep gemeenten ‘Van Zee tot Ijzer’ het startschot voor een gezamenlijke communicatiecampagne ‘actie(f) voor het klimaat’ op het grondgebied van De Panne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Middelkerke, Nieuwpoort en Veurne om minder CO2 uit te stoten.  Het animatiefilmpje is een volgende stap in deze campagne. De lancering is voorzien op 17 september om vijf voor twaalf waarbij alle 9 gemeenten dit tegelijkertijd doen om een krachtig signaal te geven!

Op zich een wat zwaarder thema, verpakt in een laagdrempelig filmpje. Een gezin wordt op vandaag geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatopwarming waarbij gefocust wordt op de acties die jij als burger kan ondernemen om de klimaatopwarming een halt toe te roepen.  Het is een warme oproep voor actie!  Ook positief voor je portemonnee, want je kan heel wat onnodige energiekosten uitsparen. Doen dus!

De productie is een realisatie van het videoproductiebedrijf Meerkat. Alle verdere acties en evenementen in dit kader vind je terug op www.langlevedewesthoek.be.