Uitbreiding bedrijventerrein Ieperleekanaal in snel tempo uitverkocht

Uitbreiding bedrijventerrein Ieperleekanaal in snel tempo uitverkocht
30.01.18

Met de ondertekening van de akte werd het laatste perceel grond op het bedrijventerrein Ieperleekanaal - uitbreiding Pilkem verkocht. Langs de Sint-Krispijnstraat werd in 2016 nog negen hectare extra ruimte voorzien voor 7 regionale bedrijven. 

Trotse eigenaar is Arcturo bvba, een internationaal transportbedrijf gespecialiseerd in uitzonderlijk transport. Vennoten Dirk Brutsaert en Kris T'Jonck staan als ervaren chauffeurs zelf in voor de verplaatsing van de machines of materiaal. Liesbeth Boterdaele regelt als derde vennoot de planning, vergunningen, boekhouding en administratieve taken.

Sinds de oprichting in 2009 kent het uitzonderlijk transport een opmars, in het bijzonder zwaarte- en lengtetransport. “Via WVI konden we een extra perceel grond aankopen palend aan het huidige waar momenteel onze burelen, loods en wasplaats voorzien zijn. Met de uitbreiding van 6000 m² willen we als extra service ook tijdelijke stockage kunnen aanbieden”, vertelt Liesbeth Boterdaele. ”Ieper is voor ons de ideale uitvalsbasis om te ondernemen. Naast België, hebben we immer ook een vergunning om uitzonderlijke transporten te begeleiden in Frankrijk.”

De vraag naar bouwrijpe bedrijventerreinen in Ieper zowel voor lokale als regionale productiegerichte bedrijven blijft hoog.