Tweede kennisplatform intergemeentelijke samenwerking rond 'ruimte'

Tweede kennisplatform intergemeentelijke samenwerking rond 'ruimte'
27.02.16

De tweede bijeenkomst van het Kennisplatform Intergemeentelijke Samenwerking vond plaats op 25 februari 2016 in Lichtervelde met het thema “Ruimte” als rode draad.

Diverse sprekers kwamen aan bod en deelden hun ervaringen en bevindingen rond de aanpak, strategie en ontwikkelingen van intergemeentelijke initiatieven. Voorbeelden zijn het delen van een intergemeentelijke GIS-coördinator  financiële verevening en intergemeentelijke bedrijventerreinen, de regionale insteek van de burgemeestersfora Midwest en Westhoek voor het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen tot de visie van gebiedsontwikkeling op Vlaams niveau.

Een 60-tal deelnemers waren aanwezig op dit initiatief genomen door WVI samen met het Westhoekoverleg, het Midwestoverleg en de Burgemeestersconferentie regio Brugge.

Voor het volgende Kennisplatform dat plaatsvindt in de Westhoekregio wordt een nieuwe formule gehanteerd. Op 13 oktober 2016 inviteren we de deelnemers vanaf 11u30 op een broodjeslunch. De sessie zelf start om 12u00 en eindigt om 14u00.

Wie wenst uitgenodigd te worden, kan contact opnemen met h.vanelslande@wvi.be.