Ook Lo-Reninge loopt warm voor resultaten gevelscans

Ook Lo-Reninge loopt warm voor resultaten gevelscans
27.04.18

Begin januari is de ‘thermocar’ van WVI uitgereden om de gevels van meer dan 300 woningen in Lo-Reninge te scannen op energieverliezen. Op 16 april 2018 werden de resultaten tijdens een gesmaakte infoavond voorgesteld aan de bewoners van de geselecteerde straten.

Een 35-tal bewoners van Lo-Reninge waren erbij. Ongeveer dertig van hen hebben ook meteen na afloop ook al een gesprek op maat gehad met het thermoloket. Tijdens zo’n gesprek krijg je inzicht in je energieverbruik op basis van de gevelscan en ontvang je tips voor een hoger wooncomfort en een lagere energiefactuur. 

Straatthermografie of beter gevelscan is een relatief nieuwe meettechniek die het energieverlies in beeld brengt van muren, buitenschrijnwerk, rolluikkasten, infiltraties, vochtproblemen, … Via een unieke warmtefoto wordt het energieverlies ‘zichtbaar’ gemaakt voor de bewoners. “Een tijdje geleden stapte de gemeente Lo-Reninge in het Europese project See2Do! om bij onze inwoners het bewustzijn rond de energiewaarde van hun woning te vergroten én begeleiding op maat te voorzien bij isolatiewerken. In het kader van dit project is de ‘thermocar’ van WVI uitgereden om de gevels van meer dan 300 woningen in Lo-Reninge te scannen op energieverliezen”, zegt burgemeester lode Morlion

“De bewoners van de geselecteerde straten hebben een brief ontvangen met de melding dat hun straat werd doorgelicht. Tijdens de infoavond kregen ze een algemene, technische toelichting over warmtescans, en in het bijzonder over de in Lo-Reninge genomen gevelscans. Daarna kon elke bewoner de resultaten van de scan bespreken met de experts (thermoloket) en werd samen met de bewoners bekeken welke isolatiemogelijkheden voor de woning het meest geschikt zijn”, vult schepen van milieu Johan Matthys aan.

In Lo-Reninge lopen nog tot en met 23 mei 2018 infomomenten over de gevelscans. Iedereen die wenst, kan langskomen of zijn voorkeur voor één van de voorziene data aangeven via deze link: www.wvi.be/nl/gevelscan-lo-reninge