Cilogis verhuist naar voormalige kazerne Rademakers om verder te groeien

Cilogis verhuist naar voormalige kazerne Rademakers om verder te groeien
23.05.19

Het expeditie- en douanekantoor Cilogis NV verhuist van de transportzone in Zeebrugge naar het bedrijventerrein Rademakers in Lissewege. “We willen verder groeien”, zegt directeur Dirk Steen. “De aankoop van een eigen pand is dan ook een logische stap. De troeven van de Rademakers-site hebben ons over de streep getrokken: een zichtlocatie op de belangrijkste verbindingsas tussen de Expresweg N31 en de Zeebrugse haven met uitbreidingsmogelijkheden.”

Cilogis maakt als logistieke architect het wereldwijd transport mogelijk van alle soorten goederen. Bij het verhandelen van goederen van A tot Z komt er heel wat bij kijken: douaneformaliteiten bij de in- en uitvoer, het berekenen van de verschillende rechten, accijnzen en btw-tarieven, de optimale afstemming van de verschillende transportmodi ter zee, ter land en in de lucht tegen de beste prijs, etc. “Dankzij ons uitgebreid netwerk van onafhankelijke agenten die de plaatselijke situatie en gebruiken door en door kennen, kunnen we onze klanten een totaalpakket op maat aanbieden. Tevens zijn we AEO (Authorised Economic Operator) -gecertificeerd waardoor we internationaal het label ‘betrouwbare partner’ verkregen. Zo hebben we het kunstwerk de Skyscraper (the Bruges Whale) dat ontworpen werd voor Triënnale, vervoerd van New York tot in Brugge.”

De haven van Zeebrugge groeit sterk, en dat voelt ook Cilogis. “Een verhuis was noodzakelijk om onze klanten optimaal te blijven bedienen dankzij een vlotte bereikbaarheid met voldoende parkeergelegenheden, maar we willen ook nieuwe klanten bereiken door onze fysieke zichtbaarheid maximaal te verhogen. Zo viel ons oog op de voormalige kazerne Rademakers in Lissewege waar WVI de bestaande gebouwen omvormde tot een bedrijfsverzamelgebouw waar modules in casco worden verkocht. We willen dan ook een aangenaam en gezond werkklimaat creëren door onze kantoren energieneutraal in te richten dankzij een warmtepomp en zonnepanelen. Zo hopen we begin augustus 2019 onze intrek te kunnen nemen in onze nieuwe kantoren”, besluit Dirk Steen.