Tous

Dag van de Architectuur - 17.10.2021

Op zondag 17 oktober kan je over heel Vlaanderen en Brussel projecten bezoeken tijdens de Dag van de architectuur, een organisatie van het Vlaams Architectuurinstituut.

Nieuwpoorts bedrijventerrein De Noordvaart krijgt uitbreiding

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het huidige bedrijventerrein. Nieuwpoortse starters en ondernemers krijgen voorrang.

Slimmer op weg over de schreve

Ter gelegenheid van de Europese week van de mobiliteit presenteren we u graag 2 realisaties van het Interreg V project Transmobil: nieuwe inzichten in het grensverkeer en een netwerk van mobiliteitshubs in de grensregio.

[KICK-OFF] Get Smart Inspiratiesessies - 7.10.2021

De transitie van onze lokale besturen naar slimme steden en gemeenten zit in een stroomversnelling. Samenwerking en verbinding vormen de rode draad. 

WVI nodigt je vanaf 7 oktober 2021 graag uit voor een nieuwe reeks online inspiratiesessies. We doen daarvoor beroep op het gekende 'digitale' concept!

Colloquium ‘Architectuur in transit' - 15.10.2021

Op vrijdag 15 oktober 2021 vindt het colloquium ‘Architectuur in transit’ plaats in de Grote Post in Oostende. 

Onder het thema ‘in transit’ vinden verschillende lezingen plaats waaruit u een selectie naar eigen keuze kunt maken.

Middelkerke scoort met betaalbaar woonproject Oostendelaan (Ter Yde)

Het woonproject Oostendelaan (Ter Yde) bevindt zich op wandelafstand van de Zeedijk in Middelkerke. In 2017 werd de verkoop van het woonproject gelanceerd. Eind 2019 had reeds 40% van 16 bouwkavel een trotse eigenaar, maar in de twee daarop volgende coronajaren piekte de verkoop. De nood aan gezonde zeelucht zorgde voor een stormloop, en de overige 60% vloog de deur uit.  

VDL Bus Roeselare schiet uit de startblokken op bedrijvenpark Krommebeek

Een eerste mijlpaal is een feit!

Met de ondertekening van de akte met VDL Bus Roeselare is het startschot gegeven voor de bouw van een state-of-the-artproductiesite voor een nieuwe generatie van elektrische bussen. Met deze strategische investering bevestigt de VDL Groep haar ambities om een leidinggevende rol te spelen in de transitie naar fossielvrije mobiliteit.

Wijkfeest Bellerochelaan verwelkomt nieuwe bewoners

De wijkbewoners van de nieuwe Bellerochelaan in Oudenbrug werden uitgenodigd voor een heus buurtfeest. “Heel wat bewoners namen hun intrek in volle coronacrisis, maar kregen nog niet de kans elkaar te ontmoeten”, zegt burgemeester Anthony Dumarey. “Wij willen hen een warm welkom heten in onze stad.”

Bedrijvenpark Beveren-Krommebeek opgenomen in praktijkboek Publieke Ruimte

Met het praktijkboek Publieke Ruimte publiceert het infopunt Publieke Ruimte sinds 2008 jaarlijks een uniek referentieboek over openbare ruimten in België. Het boek plaatst recente realisaties in de kijker die een duidelijke meerwaarde creëren voor een brede groep gebruikers en biedt zo inspiratie voor toekomstige projecten.

Even voorstellen: onze nieuwe collega's Nicolas, Bruno en Ruben

1 september is ook de eerste werkdag van 3 nieuwe collega's. 

Medewerkers WVI kiezen massaal voor hybride werken

Flexibiliteit, vertrouwen en autonomie zijn de sleutelwoorden

S'abonner à Tous