Nature

Scherp je wilde bomen- en struikenkennis aan!

We hebben nogal wat aan bomen te danken. Maar wat weet jij eigenlijk van de bomen en struiken die je hier dagelijks tegenkomt? Wist je bijvoorbeeld dat de wilde populaties van onze inheemse bomen en struiken tot de bedreigde flora behoren?

Breng je groen erfgoed in kaart

Groene ruimten zijn essentieel voor onze samenleving. Ze bieden rust en ontspanningsmogelijkheden. Denk hierbij niet alleen aan tuinen, parken en bossen, maar ook landschappen hebben een belangrijk aandeel. Ze beschikken over een eigen uitstraling, een identiteit. Bomen en struiken spelen hierin een bepalende rol.

Doe uw zeg over de Heulebeek!

De afgelopen weken borrelden er heel wat ideeën op over de Heulebeek. Op het ideeënplatform werden tips verzameld over hoe we meer kunnen genieten van de beek. Hoe we het water ruimte kunnen geven en tegelijk onder controle houden. Hoe de beek ons kan helpen bij droogte.

Bouw Suikertoren met nieuw hoofdkantoor StAPwest in Suikerpark officieel gestart

Tijdens een officiële eerstesteenlegging op dinsdag 24 september startten de Stad Veurne, projectontwikkelaar ION en WVI officieel aan de bouw van Suikertoren, dat met z’n 31 meter een van de hoogste en opvallendste gebouwen van de stad zal zijn.

Veurne, Fluvius en WVI starten proefproject met dynamische verlichting op Veurnse Suikersite

Veurne, netbedrijf Fluvius en WVI starten vanaf juli een proefproject waarmee ze de impact van openbare verlichting op de plaatselijke fauna willen onderzoeken. Dat loopt via een proefopstelling in de Brikkerijstraat, die dwars doorheen het natuurgebied Suikerwater loopt.

Beheerplan voor beschermd landschap Oudlandpolders van Lampernisse voorgesteld

In opdracht van de gemeenten Diksmuide, Alveringem en Veurne maakte WVI een beheerplan op voor het beschermd landschap Oudlandpolders van Lampernisse.

Gisterenavond gaven Arnout Zwaenepoel (WVI) en Marika Strobbe (Onroerend Erfgoed) tijdens de voorstelling toelichting over het bouwkundig, het landschappelijk, het archeologisch en het zonder economisch nut- of ZEN- erfgoed.

Bioloog Arnout Zwaenepoel te gast bij #Weetikveel met waardevolle wilgenweetjes

Symbool voor liefdesverdriet, woonplaats voor heksen, schorsfluitjes om duivels te verjagen, .. Rond wilgen hangen heel wat mythes en verhalen. Maar het zijn ook gewoon straffe bomen. 

Nieuw boek: Herders, schapen en natuurbeheer in het zwinstreek

Arnout Zwaenepoel van WVI voerde in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen een etno-ecologisch onderzoek in de Zwinstreek uit. De provincie gaf de opdracht vanuit de interesse voor de historiek van het landschap, de flora en de fauna en de mensen die dit eeuwenlang beheerden.

Acties grensoverschrijdend sportaanbod voorgesteld tijdens startmoment 'TransSport - grenzeloos sportief'

Op donderdag 14 november 2013 hebben de partners van het Interreg IV A project "TransSport - grenzeloos sportief" hun project voorgesteld in Adinkerke. Dit Frans-Vlaamse project wil het sportaanbod in de grensoverschrijdende regio openstellen voor alle inwoners van de regio, jong en oud, sportief en minder sportief. 

Milieuboottocht voor mandatarissen op 3 en 25 maart

Het waterbeleid is een van dé grote uitdagingen voor de gemeenten. De financiering van het gemeentelijk rioolstelsel, het afkoppelen van regenwater, wateroverlast, ... zijn belangrijke thema's die beslissingen van de lokale overheid vragen. Beslissingen die moeten kaderen binnen het integraal waterbeleid.

S'abonner à Nature