Climat et énergie

WVI zoekt samenwerkingspartner voor realisatie tijdelijke PV-installaties

In samenspraak met de stad Brugge is WVI op zoek naar een partner voor de plaatsing van tijdelijke fotovoltaïsche (PV) installaties. Eind december 2021 screende WVI de gronden in voorraad die niet onmiddellijk ontwikkelbaar zijn om te experimenteren met het plaatsen van tijdelijke PV-installaties. Daaruit werd de site Brugge Chartreuse als pilootproject geselecteerd.

EVENT | Versnel de energie- en warmtetransitie in de tertitaire sector - 28.01.2022

Hoe kunnen lokale overheden, installateurs en het bedrijfsleven zoals de tertiaire sector de energie- en warmtetransitie versnellen?

Neem ook deel aan de groepsaankoop zonnepanelen

Wil je een lagere energierekening en tegelijk een bijdrage leveren aan de energietransitie? Zonnepanelen zijn dan een slimme investering. Met de zevende editie van de groepsaankoop zonnepanelen helpen we inwoners en bedrijven opnieuw om op een voordelige en gemakkelijke manier over te stappen naar hernieuwbare energie. Je kan ook een thuisbatterij toevoegen aan jouw installatie.

Samen werken we aan het klimaat!

Lokale besturen ondersteunen bij het behalen van hun klimaatdoelstellingen? Dat is iets voor WVI!

WVI gaat samenwerking aan met Fastned voor realisatie snellaadstations

WVI selecteerde het Europese snellaadbedrijf Fastned voor de realisatie van 5 grote snellaadstations op enkele van haar bedrijventerreinen. Bij zo’n snellaadstation kunnen tot honderden elektrische auto’s per dag opgeladen worden met een laadsnelheid tot 300 kW. Bovendien is alle geleverde stroom afkomstig van lokaal opgewekte hernieuwbare energie.

Thermocar scant ook Jabbeekse gevels op energieverlies

Dinsdagnacht is ook de ‘thermocar’ van WVI opnieuw uitgereden om de gevels van meer dan 1500 woningen in deelgemeenten Snellegem en Zerkegem te scannen op energieverliezen. “Bewoners zien met behulp van deze foto, meteen de probleemzones van hun woning”, zegt schepen voor leefmilieu, Claudia Coudeville.

[WEBINAR] Energiegemeenschappen uitgelicht - 8.12.2020 - 13u30

Lokale overheden, sociale huisvestingsmaatschappijen, bedrijven, bedrijventerreinverenigingen en burgers krijgen dankzij nieuwe wetgeving de kans om hun eigen energiegemeenschappen te vormen om lokaal en collectief energie te genereren, op te slaan en te delen.

Thermocar scant huizen op energieverlies in Koekelare

Gisterennacht is de ‘thermocar’ van WVI opnieuw uitgereden om de gevels van meer dan 1650 woningen in Koekelare te scannen op energieverliezen. “Bewoners zien met behulp van deze foto, meteen de probleemzones van hun woning”, zegt Jessy Salenbien, schepen voor energiebeleid. “Met deze actie willen we bewoners aanzetten tot energierenovatie waarbij ze maximaal worden begeleid.”

[WEBINAR] Energietransitie: Lokale overheden nemen de regie, maar wie beheert het energiesysteem?

2 december 2020 (15u00 - 16u00) 

Verduurzaming van wijken betekent dat de energie voor verwarmen, mobiliteit, koken en overig gebruik schoon dient te zijn. Dit betekent dat er integraal gekeken moet worden naar deze transitie en niet alleen elementen zoals warmte of mobiliteit. Dat is een complex proces, waar steden trachten alle stakeholders in mee te krijgen.

Veranderen van energieleverancier?

Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Heel wat mensen kunnen dan ook fors besparen op de energiefactuur door te switchen van leverancier. Overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier is tegenwoordig gratis en erg eenvoudig. Maar die keuze is niet evident en hangt af van verschillende factoren.

Switch!

Digitale kick-off zet samenwerken centraal in bereiken klimaatambities
Met een digitale kick-off trapten vandaag 29 West-Vlaamse steden en gemeenten de route naar een meer klimaatbestendige samenleving af. Samen richten ze het lokaal beleid op de Europese klimaatdoelstellingen 2030.
 
Het nieuwste Klimaatrapport van het KMI drukt ons met de neus op de feiten: het klimaat warmt op.
S'abonner à Climat et énergie