Kleinhandelszone op Monnikenhoek in Veurne krijgt vorm

Kleinhandelszone op Monnikenhoek in Veurne krijgt vorm
06.12.21

Vastgoedontwikkelaar Pano Real Estate bouwt een duurzaam winkelcomplex op de kleinhandelszone van het bedrijventerrein Monnikenhoek. Ze werden door WVI geselecteerd uit de vele kandidaten op basis van hun kwalitatief en duurzaam concept. Nu de erfpachtovereenkomst ondertekend is, kunnen de bouwwerken op het bijna 2.5 ha grote perceel van start gaan.

Het winkelpark “Westpark Veurne” komt op het WVI-bedrijventerrein Monnikenhoek langs de Brugsesteenweg (N35). Het duurzaam winkelcomplex heeft een oppervlakte van 11.350 m², goed voor negen winkelruimtes die variëren tussen 600 en 2200m².

Westpark Veurne zal volledig aan de hedendaagse ecologische tendensen beantwoorden. Zonnepanelen op de daken moeten het grootste deel van de elektriciteit opwekken. Regenwaterputten vangen het hemelwater op en sluizen het door als spoelwater voor de toiletten. Laadpalen voor wagens en fietsen zijn ook voorzien in de plannen. Het terrein is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. In de overdekte stalplaats kunnen vijftig fietsen staan en een station voor acht deelfietsen. De parking telt 310 plaatsen, en wordt aangelegd in waterdoorlatende klinkers.

Het kwalitatief en duurzaam concept kwam tot stand in nauw overleg met stad Veurne en WVI. Ten laatste midden november 2022 moet de opening een feit zijn.

Foto (v.l.n.r):

  • Geert Sanders – algemeen directeur WVI
  • Piet Panckoucke – Pano Real Estate
  • Isabelle Sack – projectverantwoordelijke WVI