Woonproject De Schiethoek in Poelkapelle uit de startblokken

Woonproject De Schiethoek in Poelkapelle uit de startblokken
17.06.20

WVI, De Mandel, Ons Onderdak en het lokaal bestuur Langemark-Poelkapelle slaan de handen in elkaar om een nieuw woonproject te realiseren aan de Schiethoek in Poelkapelle. Deze site situeert zich in de driehoek tussen de Langemarkstraat, de Brugseweg en de Oude Bosweg in  Poelkapelle.  De ontsluiting voor autoverkeer wordt voorzien langs de Langemarkstraat. Voor fietsers en voetgangers wordt ook een doorsteek gemaakt naar de Oude Bosweg en de Brugseweg.

Op de site van De Schiethoek zal WVI in totaal 32 kavels op de markt brengen. Daarvan zijn er 28 bestemd voor koppelwoningen, 3 voor vrijstaande woningen en 1 voor een gesloten bebouwing. De kavels worden te koop aangeboden van zodra de infrastructuurwerken gerealiseerd zijn.

Bouwmaatschappij De Mandel zal in deze eerste fase 23 huurwoningen en 9 koopwoningen bouwen. In een tweede bouwfase komen daar nog eens 14 huurwoningen bij. De Mandel stelde Architectenbureau Projekt-Team bvba uit Roeselare aan voor de bouw van de sociale woningen. De architect tekende een ontwerp met een mix van verschillende woontypes gaande van compacte woningen met 2 slaapkamers over woningen voor grote gezinnen van 7 personen tot woningen aangepast voor mindervaliden.

In een latere fase zal ook de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak een 12-tal koopwoningen realiseren. De mix van sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en kavels zorgt voor een gemengde wooninvulling. Bij opmaak van het inrichtingsplan werd veel aandacht besteed aan een duurzame woonontwikkeling met focus op groen, mobiliteit en waterhuishouding.

De ontwikkeling van deze site is reeds enkele jaren in opmaak, maar wordt nu in uitvoering gebracht. Voor de aanleg van de infrastructuur wordt gewerkt met subsidiëring door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en werd studiebureau Haegebaert nv aangesteld als ontwerper. Op 22 juni starten de nodige infrastructuurwerken.

Altijd al willen wonen in Poelkapelle? 

Schrijf je dan vrijblijvend in op onze wachtlijst via www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/inschrijven-op-wachtlijst. We houden je op de hoogte van het project, en nemen contact met je op zodra de verkoop officieel start.

Contact

Voor meer info over dit woonproject kan je altijd contact met ons opnemen via wonen@wvi.be of 050 36 71 71. We helpen je graag verder!

De Mandel – info@demandel.be
Ons Onderdak – info@onsonderdak.be
Lokaal Bestuur – dominiek.vancolen@langemark-poelkapelle.be