Woningrenovatietool 'Mijn warm huis'

Woningrenovatietool 'Mijn warm huis'

Waarom
Recent onderzoek van het Steunpunt Wonen (dd. 9 januari 2020) toonde aan dat maar liefst 57% van de woningen in Vlaanderen nood heeft aan herstellingen, renovaties of een totaalrenovatie om te voldoen aan de huidige minimale kwaliteitseisen.

Wat
Met de woningrenovatietool ‘Mijn Warm Huis’ kunnen burgers testen hoe energiezuinig hun woning is. Doelstelling is hen bewust maken over de noodzaak van woningrenovatie en de stap te laten zetten om effectief tot renovatie over te gaan.

Hoe
Burgers ontdekken via deze online toepassing de mogelijkheden voor hun huis. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over de woning berekent ‘Mijn warm huis’ het renovatiepotentieel van het huis. Op basis van de gemaakte keuzes krijg je een overzichtelijk en gepersonaliseerd stappenplan met de geschatte investeringskosten per ingreep. Ook premies waarvoor de renovatie in aanmerking komt worden geïntegreerd. Tot slot toont ‘Mijn warm huis’ ook aan welk positief effect een renovatie kan hebben op ons leefmilieu en portemonnee.

Contact
WVI | Jeroen Verbeke - j.verbeke@wvi.be

https://www.warmhuis.be

Woningrenovatietool 'Mijn warm huis'