Onroerenderfgoeddienst CO7 inspireert met good practices in de Zuidelijke Westhoek

Onroerenderfgoeddienst CO7 inspireert met good practices in de Zuidelijke Westhoek
12.11.19

De Onroerenderfgoeddienst CO7 lanceerde een digitale inspiratiegids met good practices in de Zuidelijke Westhoek, van veranderingen aan historische gebouwen, met respect voor de erfgoedwaarde van die gebouwen. Zo werd een historisch pand in de Rijselsstraat in Ieper herbestemd tot sociaal huisvestingsproject.

In opdracht van het OCMW Ieper en in samenwerking met Ons Onderdak, regisseerde WVI het project in goede banen. Zo werden in totaal 21 woonentiteiten in een nieuw kleedje gestoken. De belangrijkste uitdaging bestond erin om de erfgoedwaarde van de bestaande panden te verzoenen met een eigentijds en energievriendelijk wooncomfort. Aansluitend werd gezocht naar de nodige subsidies.

Het dak werd volledig vernieuwd, de gevels opgefrist, het schrijnwerk vernieuwd. Er is aandacht besteed aan de toegankelijkheid, aan de ingang is een hellingbaan voor rolstoelgebruikers voorzien. Achter de gevel van de kapel is een dakterras geïntegreerd. Op de binnenkoer is er een inbreiding met sociale woningen, de nieuwe volumes zijn afgewerkt met donkere bakstenen en houten latten, die de erfgoedsite volledig tot haar recht laat komen.

Als projectregisseur bewaakt WVI de voortgang van het project. Binnen de gegeven kaders en randvoorwaarden stemmen we af met de opdrachtgever, en zoeken we samen naar een passend resultaat. We coördineren en begeleidingen het bouwproces van A tot Z.

Meer info?

Ontdek de inspiratiegids via http://www.erfgoedcelco7.be/inspiratiegids