Valtech Group bouwt bedrijvengroep verder uit op Menen Oost

Valtech Group bouwt bedrijvengroep verder uit op Menen Oost
11.06.19

De ambitieuze Valtech Group breidt haar activiteiten uit op het WVI-bedrijventerrein Menen Oost. Met de aankoop van bijna 4 ha bedrijfsgrond, willen de broers Frank en Peter Vandeputte investeren in de toekomst. “We kiezen bewust voor een uitbreiding in Menen, zegt CEO Frank Vandeputte. “Belangrijke verkeersaders zoals de A19, E17 en E403 zijn vlot bereikbaar, de zichtlocatie is een troef en de lokale verankering van de Valtech Group maken de plek uitermate interessant voor onze (toekomstige) werknemers.

Broers Frank en Peter Vandeputte, de drijvende krachten achter de specialist in machinebouw op maat, bouwden doorheen de jaren hun bedrijvengroep gestaag uit. Vandaag groepeert de holding 13 Vlaamse bedrijven die zich internationaal onderscheiden in project- en maatwerk voor machinebouw. “Valtech Group is een familiale groep met (Zuid-)West-Vlaamse roots. Zo startte grootvader Paul Valcke in 1968 met de productie van vlasdrooginstallaties, maar door de eerste oliecrisis waren deze niet langer rendabel en ging Paul Valcke op zoek naar een nieuw product: de constructie van afvalcontainers en later de productie van persen.” Daar werd de basis gelegd voor een succesverhaal van groei en innovatie.

Ruim 50 jaar later concurreert de Valtech Group met spelers op wereldniveau. “De bedrijven uit de Valtech Group hebben allemaal een bepaald werkgebied en specifieke expertise”, zegt CEO Frank Vandeputte. “Samen staan we nog sterker en kunnen we klanten totaaloplossingen aanbieden voor een grote verscheidenheid aan projecten.”

Onder leiding van de broers Vandeputte werd de ingenieursmentaliteit binnengebracht. Technische profielen vormen tot op vandaag nog steeds de bouwstenen van morgen. “We zijn steeds op zoek naar nieuwe collega’s om ons team van 300 medewerkers te versterken. Zo dienen er zich voor onze ingenieurs steeds nieuwe opportuniteiten aan bij het ene of bij het andere bedrijf.”

Het is duidelijk dat er voor de Valtech Group nog heel wat mogelijkheden zijn in de wereld van de recycling en circulaire economie. “Dat milieubewustzijn zit in onze genen, want de eerste oliecrisis leidde tot constructie van afvalcontainers. Vandaag snijden we drie grote markten aan: de recycling, de vezelproductie en de bedrijfsautomatisering.”

Met de uitbreiding van de Valtech Group op het bedrijventerrein Menen Oost, biedt WVI opnieuw een kans om verder te groeien in eigen regio. “We hopen begin 2020 van start te gaan met de bouw, zodat we op termijn ruim 100 extra medewerkers zullen aantrekken”, besluit Frank Vandeputte.

www.valtechgroup.eu