Unieke autohandelszone Minerva in Izegem clustert slim

Unieke autohandelszone Minerva in Izegem clustert slim
12.12.17

De autohandelszone Minerva in Izegem werd vandaag officieel ingehuldigd bij gastbedrijf Garage Dochy. Het waren burgemeester Bert Maertens en algemeen directeur van WVI Geert Sanders die het symbolische lintje kwamen knippen. De gunstige commerciële ligging waar autobedrijven nog kunnen uitpakken met een showroom is een grote troef.

Deze specifieke bedrijvenzone clustert bedrijven met als hoofdactiviteit groot- en kleinhandel in voertuigen en onderdelen evenals het herstellen van auto’s, vrachtwagens en moto’s. Samen met meubelzaak Top Interieur en het winkelcomplex FrunPark vormt de autohandelszone één commerciële cluster die vlot bereikbaar is. Dankzij de nieuwe fietstunnel onder de N36 en de aanleg van een fietspad kunnen tweewielers de zone veilig bereiken.

Deze 4,7 ha grote zone werd Minerva gedoopt, naar de roemruchte Belgische fabrikant van luxe-auto’s. “We hebben alle mogelijke synergiën op het gebied van ligging benut en optimaal afgestemd op de doelgroep. Zo willen we autobedrijven de kans geven zich te vestigen op een aantrekkelijk bedrijventerrein, waar handel nog expliciet mogelijk is. De strenge bouwvoorschriften komen tevens ten goede van de kwaliteit van de autohandelszone”, verduidelijkt Geert Sanders.

Het ‘Minerva-park’ is vandaag de thuisbasis voor Garage Dochy (erkende Mazda-verdeler), Campirama (verdeler van kampeerwagens), SJ’s Garage (service, diagnose en herstelling van alle merken), Banden Casier (bandencentrale) en Autobedrijf Verfaille/Kart-events (verkoop van jonge tweedehandswagens en outdoor-karting evenementen op locatie).

Momenteel zijn er op de autohandelszone Minerva nog twee percelen beschikbaar. Ondernemers die interesse hebben in één van de resterende percelen, kunnen contact opnemen met WVI via 050 36 71 71 of ondernemen@wvi.be.