Suikerpark in Veurne pakt uit met verkoop Skyflats

Suikerpark in Veurne pakt uit met verkoop Skyflats
18.01.19

Projectontwikkelaar ION lanceerde gisteren officieel de verkoop van Skyflats, de hoogste appartementen van regio Veurne. Skyflats maakt deel uit van Suikertoren, de twee architecturale torens die aan de rand van het nieuwe stadsdeel Suikerpark in Veurne worden gebouwd. Tijdens dit officiële lanceringsmoment pakte projectontwikkelaar ION uit met een originele wedstrijd: de eerste tien kopers kunnen deelnemen aan een wedstrijd waarbij 2 elektrische fietsen te winnen vallen.

De architecturale blikvanger in Suikerpark
Suikertoren is de eerstvolgende fase van Suikerpark en wordt het kloppende hart van dit nieuwe stadsdeel. In Suikertoren komen drie types appartementen, gaande van betaalbare startflats over comfortabele parkflats tot de exclusieve skyflats. Met deze verscheidenheid aan appartementen biedt Suikertoren voor elk wat wils, één van de uitgangspunten van Suikerpark. De torens krijgen bovendien een tijdloze architectuur in harmonie met de groene parkomgeving.

Skyflats worden hoogste appartementen in Veurne
Met hun ligging op de zevende en achtste verdieping worden de skyflats de hoogste appartementen in Veurne met drie unieke zichtassen. “Bij het ontwerp van de torens hebben we ervoor gezorgd dat Skyflats een panoramisch uitzicht biedt op de kust, de polders en de stad,” aldus Kristof Vanfleteren, CEO van projectontwikkelaar ION.

Start verkoop met opvallende wedstrijd
Tijdens het lanceringsmoment – dat plaatsvond in evenementenhal Furnevent – kregen de bezoekers in aanwezigheid van Burgemeester Peter Roose en Algemeen Directeur van WVI Geert Sanders een exclusieve preview van nieuwe beelden van Suikertoren en van de uitgebreide 3D-rondleiding waarbij men virtueel door Suikerpark kan wandelen om de toekomstige sfeer op te snuiven. Ook de grote houten maquette van Suikerpark zal tijdens het event te bezichtigen zijn. Het meest opvallende aspect is wellicht de wedstrijd die aan de lancering van Suikertoren wordt gekoppeld: de eerste tien kopers van Skyflats maken kans om één van de twee elektrische fietsen te winnen. “Met deze actie willen we vooral het duurzame karakter van het project in de verf zetten, en toekomstige bewoners van het park motiveren om in deze visie te volgen,” legt Matthieu Pacco, projectverantwoordelijke bij ION, uit.

CONTEXT

Suikerpark is een stadsontwikkelingsproject in Veurne dat gerealiseerd wordt op de voormalige site van de Suikerfabriek. Dit project is een publiek-private samenwerking tussen de Stad Veurne en WVI enerzijds, en projectontwikkelaar ION anderzijds. Suikerpark wordt een uniek project waarin wonen, onstpannen en werken hand in hand gaan met de duurzame herdefiniëring van de oude suikerfabrieksite van 49 ha groot. 15 ha van het terrein wordt ingevuld als natuurpark, terwijl 16 ha aan nieuwe ruimte vrijkomt voor een kwalitatief en duurzaam bedrijventerrein. Ten slotte is er het Suikerpark: een multifunctioneel gebied van 14 ha met 450 woningen in verschillende woonvormen, vernieuwende werkplekken en een groen stadspark.

www.suikerpark.be
www.skyflats.be
www.suikerfabriek.be