Bouw ontmantelingshal Aerocircular op luchthaven Oostende nadert eindfase

Bouw ontmantelingshal Aerocircular op luchthaven Oostende nadert eindfase
06.09.19

Aerocircular zit in de laatste rechte lijn naar de opstart van haar activiteiten op de luchthaven van Oostende: vanaf midden oktober verwacht ze in een gloednieuwe loods met de ontmanteling van vliegtuigen te kunnen beginnen.

Gisteren ondertekende Aerocircular haar eerste contract met Lufthansa Technik. Die stuurt tot eind 2020 zeker vijftien vliegtuigen (type Airbus) naar Oostende om ze te recycleren. Dit proces (volledig uit elkaar halen, maximale inzet op herbruik van alle materialen, bij voorkeur herbruik van hoogwaardige materialen in nieuwe vliegtuigen, … ) vereist echter een uitgebreide infrastructuur: van een speciale draagkrachtige betonvloer (voor de zwaarste vliegtuigen) met daarop een duurzame SFS-hall (steel-fabric-structural) tot  bureaus, vergaderzalen en labo`s tot om de vliegtuigen te ontmantelen.

WVI, als eigenaar en beheerder van Ostend Airport Businesspark, heeft een actieve rol gespeeld bij de realisatie van dit ambitieuze project. Zo stond WVI in voor de aanleg en de prefinanciering van de speciale betonnen vloer, waarop de tentconstructie is gebouwd. Zo zal  Aerocircular haar duurzame SFS-hall en bijhorende bureaus op het bedrijvenpark van de Oostendse luchthaven binnenkort al in gebruik kan nemen. Voor het ganse project wordt een perceel van ca 1,2 ha in erfpacht gegeven aan Aerocircular.

Sinds 2016 heeft WVI haar schouders gezet onder het toekomstgericht en klimaatbestendig investeringsproject voor het Ostend Airport Businesspark. Aerocircular is volledig in lijn met onze visie op de circulaire economie. Dankzij deze gebundelde krachten krijgt Aerocircular maximaal kansen om zich volop te ontplooien.

Vandaag is Aerocircular wereldwijd de eerste speler op de markt die volledige vliegtuigen ontmantelt met de bedoeling om zoveel mogelijk stukken en materialen op een waardevolle manier te kunnen hergebruiken.