Project and directing

Chipsoven houdt woningen Suikerpark in Veurne warm

Primeur: eerste warmtenet dat volledig op restwarmte voedingsbedrijf draait

Politiezone Polder zoekt ontwerper voor nieuw kantoor

Politiezone Polder die bestaat uit de gemeenten Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark zoekt een ontwerper voor een nieuw toekomstbestendig politiekantoor. Naast duurzame accenten moet het nieuwe Centraal Politiegebouw (CPG) inspelen op de lokale identiteit, bereikbaarheid en herkenbaarheid.

Onroerenderfgoeddienst CO7 inspireert met good practices in de Zuidelijke Westhoek

De Onroerenderfgoeddienst CO7 lanceerde een digitale inspiratiegids met good practices in de Zuidelijke Westhoek, van veranderingen aan historische gebouwen, met respect voor de erfgoedwaarde van die gebouwen. Zo werd een historisch pand in de Rijselsstraat in Ieper herbestemd tot sociaal huisvestingsproject.

Sijsele beleeft Wijk van de Toekomst

De voormalige militaire basis van Sijsele wordt omgebouwd tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert.  

Gesmaakt publieksmoment inspireert inwoners Sijsele

De voormalige militaire basis van Sijsele wordt omgebouwd tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert.

Wijk van de toekomst in Sijsele wordt getekend door LINT en Ziegler | Branderhorst

Het Nederlandse team LINT landscape architecture en Ziegler Branderhorst is finale laureaat geworden van de WinVorm-wedstrijd die WVI samen met de Stad Damme uitschreef voor de hertekening van de Kazerne Sijsele. Die omvat omvorming van de voormalige militaire basis van Sijsele tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert.

Oude Kazerne Sijsele wordt straks nieuw stadsdeel

De voormalige militaire basis van Sijsele wordt omgebouwd tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert met de dynamiek van een stad.

WVI en Veurne kiezen voor innovatief ION voor realisatie WOW-project op Suikerfabriek

WVI en Stad Veurne selecteerden projectontwikkelaar ION om mee te schrijven aan een nieuw verhaal voor de Suikerfabriek-site. Met een totale oppervlakte van 49 ha combineert het binnenstedelijk project drie belangrijke functies: bedrijvigheid (16 ha), natuur (15 ha) en wonen en recreatie (18 ha). Vandaag worden de ambitieuze plannen voorgesteld van het toekomstig woonproject Suikerpark.

Woonproject Kernelleplein Waregem (Beveren-Leie) feestelijk geopend

Op vrijdag 15 januari 2016 werd het woonproject Kernelleplein feestelijk geopend in aanwezigheid van het stads- en OCMW-bestuur, het bouwteam en de nieuwe bewoners.

Het project bestaat uit 11 nieuwbouwwoningen rond een stemmig pleintje op wandelafstand van alle dagdagelijkse voorzieningen. De focus van het project ligt op huisvesting van senioren.

Pilootproject Digitale Stedenbouwkundige Informatie (DSI) in Midwest

Op 3 juli 2015 organiseerde WVI samen met Ruimte Vlaanderen een infosessie over de Digitale Bouwaanvraag (DBA) en Digitale Stedenbouwkundige Informatie (DSI).

Werken Sociaal Huis De Haan van start
In Wenduine (De Haan) zijn de werken aan het Sociaal Huis van start gegaan. WVI verzorgt hier de projectregie voor het OCMW.
Subscribe to Project and directing